Michal

Moderator
Jeszcze coś przychodzi mi do głowy - mam wrażenie, że aplikacja nieraz trochę świruje i raz pokazuje mi w powiadomieniu "Połączono", a innym razem, "Nie połączono". Przy połączono w androidzie (Google Pixel 5) pod powiadomieniem pojawiają mi się wtedy opcje Odblokuj, Przedni bgaż... i Tylny Bagażnik
Wydaje mi się, że to może się dziać na podstawie lokalizacji telefonu potrafi sama się "bardziej uruchamiać", kiedy zbliżamy się do auta.
Ja mam garaż wolnostojący i aplikacja np. w tym momencie pokazuje mi aktywność 1 godzinę temu, choć nie ruszałem auta i aplikacji od co najmniej 2 godzin. To co u mnie jest charakterystyczne - położenie GPS w domu się gubi, a chodziłem po domu i od około godziny siedzę z telefonem w gabinecie od strony garażu i google maps potrafi mi wtedy pokazywać niedokładną lokalizację poza domem w okolicy garażu :p

Rafalski

Posiadacz elektryka
Wyłączyłem gpsa w appce może to, ze w zasadzie mieszkanie mam nad garażem to appka może wnioskować ze jestem przy samochodzie. Dzisiaj zamknę ja ręcznie i zobaczymy czy sytuacja się powtórzy :)

Bronek

Pionier e-mobilności
Na ten moment nie ładuje auta w nocy, nie mam tez włączonego wartownika. Jest w zwykłym trybie postoju. Dziwi mnie dlaczego sam potrafi się wybudzić i po co to robi.
Musi się budzić, bo przecież czasem przychodzą aktualizacje, coś dodają lub zmieniają. Trzeba się przyzwyczaić. Itd.

Kmicin

Zadomawiam się
I tak, i nie :)
Wtedy przejściówka na małą siłę ma być + zmniejszenie w tesli prądu poboru do 16A bo inaczej wywali zabezpieczenie przy gniazdku siłowym.
Poza tym jeśli na jedną fazę podasz 16A (3,6 kW) to jest niewiele więcej niż 13A (2,9 kW) z obecnego zestawu jaki masz (gniazdko 230V).

Moja sugestia: nie warto.
Jedyne co może się przydać to zwykła przejściówka z gniazda siłowego na jednofazowe gniazdko 230V. Zdarza się że zabezpieczenia dla gniazdek 230V są słabe (np. jeden wyłącznik na całą instalacje: bojler, czajnik itp) . I jak podepniesz Teslę to dupa. Jeśli ktoś ma gniazdko siłowe to na pewno na osobnym zabezpieczeniu więc jest spora szansa że wtedy poleci max prądem z jednej fazy.

tutaj przykład takiej redukcji - koszt 60zł (podobne jest na 32A)

Dziś zobaczyłem u ojca, że ma instalacje 3f 16A. Tylko co mię zdziwiło to wejście ma na 4 bolce(piny). Pierwszy raz tak widziałem, zawsze mi się kojarzyło z 5.
Instalacja wiem że dosyć stara, ale dlaczego tak jest, czy to normalne? Nie mam się co martwić przy ładowaniu jeśli znajdę przejściówkę ta 3f (ta na 4 piny) na 230V.

danielm

Pionier e-mobilności
Czy wy tez tak macie ze auto samo się wybudza? Wstając rano mam w aplikacji ze ostatnio wyświetlano np 2 godz temu, mimo ze nie ruszałem appki ani samochodu. Odświeżanie w tle mam wyłączone tylko położenie mam „zawsze” telefon to iPhone
moje auto od 3 tygodni w serwisie z 0% baterii a co 2-3 dni dostaje powiadomienie o zbyt niskim stanie baterii, oni go nie dotykali. coś wybudza auto, no i szybko procenty znikały jak jeszcze były

Michal

Moderator

6a8

Posiadacz elektryka
Cześć Wszystkim, takie nietypowe pytanie : czy ktoś z przebywających w Norwegii, będzie w najbliższych tygodniach jechał do Polski ?