luk99

Zadomawiam się
część, będę niebawem jeździł T3 RWD, głównie aglomeracja + 10 wypadów rocznie w Polskę, poza sezonem zimowym.
Kuszą mnie opony całoroczne, spora wygoda. Pytanie czy i ile % zasięgu stracę vs opony letnie. Jak to widzicie ?

danielm

Pionier e-mobilności
część, będę niebawem jeździł T3 RWD, głównie aglomeracja + 10 wypadów rocznie w Polskę, poza sezonem zimowym.
Kuszą mnie opony całoroczne, spora wygoda. Pytanie czy i ile % zasięgu stracę vs opony letnie. Jak to widzicie ?
wartość niemierzalna w porównaniu z przewidywaniem tego co się dzieje na drodze i nie przyspieszaniem wtedy kiedy nie trzeba czy płynną jazdą w korku. jeżdziłem 2,5 roku na całorocznych, pierwsza zima bez śniegu i bez problemu, druga zima z dużymi problemami bo spadł śnieg, na trzecią zimę kupiłem zimówki i było o niebo lepiej

danielm

Pionier e-mobilności
A jakich używałeś całorocznych i na jakie zimówki przeszedłeś? To też ma znaczenie
mam znajomego szefa warsztatu, całoroczne polecił mi bridgestone bo był na testach i wyszły fajnie. przejeżdziłem 2 lata i zrobiły się strasznie głośne, do tego stopnia że myślałem że silnik mi pada. zrozumiałem że to opony gdy dostałem auto zastępcze na czas naprawy i właściciel zastępczego powiedział żebym się nie przejmował hałasem bo ma wyząbkowane opony. zmienilem na zimówki pirelli sottozero i zrobiło się w aucie cicho

Michal

Moderator

daniel

Señor Meme Officer
Czy ktoś już dostał informacje o końcu łączność premium i możliwości subskrybcji?
Ćśśśśśśś... Nie mówimy o PC, żeby sobie nie przypomnieli.

Kurde, ja też dostałem. :cry: