Tani Wallbox 11kW ?

ClassicGOD

Leaf on the wind
wygląda fajnie ale ja muszę mieć model z regulacją prądu/mocy ładowania a Twoje jest tego pozbawiona- prawda?
O jaką regulacje ci chodzi? Dynamicznej nie znajdziesz w żadnej taniej ładowarce. Statyczną, konfigurowalną podczas instalacji zazwyczaj za pomocą przełączników na płycie ładowarki znajdziesz w prawie każdej łącznie z tą Deltą.

Tak z czystej ciekawości - regulacja prądu w ładowarce a czemu nie w dyliżansie ?
Poprawna instalacja ładowarki wymaga skonfigurowania jej pod dostępną moc. Po to standard przewiduje że ładowarka daje znać pojazdowi jaki prąd może pociągnąć żebyś nie musiał rekonfigurować ustawień w samochodzie pod każdą ładowarką :p

vwir

Pionier e-mobilności
O jaką regulacje ci chodzi? Dynamicznej nie znajdziesz w żadnej taniej ładowarce. Statyczną, konfigurowalną podczas instalacji zazwyczaj za pomocą przełączników na płycie ładowarki znajdziesz w prawie każdej łącznie z tą Deltą.
Mam dwie tanie (ale mocno DIY) i obydwie mają regulację.
Poprawna instalacja ładowarki wymaga skonfigurowania jej pod dostępną moc. Po to standard przewiduje że ładowarka daje znać pojazdowi jaki prąd może pociągnąć żebyś nie musiał rekonfigurować ustawień w samochodzie pod każdą ładowarką
Podczas instalacji ustawiasz maksymalną moc. Ale evse zawsze może zadeklarować niższą, tak samo jak samochód może pobierać niższą (na przykład w czasie balansowania ogniw).

ClassicGOD

Leaf on the wind
Mam dwie tanie (ale mocno DIY) i obydwie mają regulację.
Miałem na myśli gotowe rozwiązania :p
Podczas instalacji ustawiasz maksymalną moc. Ale evse zawsze może zadeklarować niższą, tak samo jak samochód może pobierać niższą (na przykład w czasie balansowania ogniw).
Nie wiem jak to się odnosi do mojego postu? :D

krzyss

Pionier e-mobilności
Dziękuję za ciekawą dyskusję. Wracając do mego pytania - jak rozumiem w kwestii tego Telestara brak jest osobistych doświadczeń
Nie sadze zeby to byl jakis popularny wallbox. Brak kabla to dla mnie tez wada, bo trzeba go zawsze wyciagac z bagaznika.
Dowiedz sie czy ma wszystkie niezbedne zabezpieczenia, o tyle. Jak Ci sie podoba to kupuj. Wallbox to nie musi byc skomplikowane urzadzenie.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Brak kabla to dla mnie tez wada, bo trzeba go zawsze wyciagac z bagaznika.
Mozna miec zawsze wpiety do ładowarki i powieszony. W mojej jest nawet blokada że nie da się go z ładowarki odpiąć. W aucie można mieć drugi(ja akurat mam z drugiego auta) albo zabrac ze soba jesli jedziemy gdzieś gdzie będziemy chcieli się ładować AC