vwir
Pionier e-mobilności
Nie każdy dyliżans to umożliwia. Tak naprawdę to mało który umożliwia.Tak z czystej ciekawości - regulacja prądu w ładowarce a czemu nie w dyliżansie ?
Nie każdy dyliżans to umożliwia. Tak naprawdę to mało który umożliwia.Tak z czystej ciekawości - regulacja prądu w ładowarce a czemu nie w dyliżansie ?
Tylko dipami w obudowie.wygląda fajnie ale ja muszę mieć model z regulacją prądu/mocy ładowania a Twoje jest tego pozbawiona- prawda?
O jaką regulacje ci chodzi? Dynamicznej nie znajdziesz w żadnej taniej ładowarce. Statyczną, konfigurowalną podczas instalacji zazwyczaj za pomocą przełączników na płycie ładowarki znajdziesz w prawie każdej łącznie z tą Deltą.wygląda fajnie ale ja muszę mieć model z regulacją prądu/mocy ładowania a Twoje jest tego pozbawiona- prawda?
Poprawna instalacja ładowarki wymaga skonfigurowania jej pod dostępną moc. Po to standard przewiduje że ładowarka daje znać pojazdowi jaki prąd może pociągnąć żebyś nie musiał rekonfigurować ustawień w samochodzie pod każdą ładowarkąTak z czystej ciekawości - regulacja prądu w ładowarce a czemu nie w dyliżansie ?
Mam dwie tanie (ale mocno DIY) i obydwie mają regulację.O jaką regulacje ci chodzi? Dynamicznej nie znajdziesz w żadnej taniej ładowarce. Statyczną, konfigurowalną podczas instalacji zazwyczaj za pomocą przełączników na płycie ładowarki znajdziesz w prawie każdej łącznie z tą Deltą.
Podczas instalacji ustawiasz maksymalną moc. Ale evse zawsze może zadeklarować niższą, tak samo jak samochód może pobierać niższą (na przykład w czasie balansowania ogniw).Poprawna instalacja ładowarki wymaga skonfigurowania jej pod dostępną moc. Po to standard przewiduje że ładowarka daje znać pojazdowi jaki prąd może pociągnąć żebyś nie musiał rekonfigurować ustawień w samochodzie pod każdą ładowarką
Miałem na myśli gotowe rozwiązaniaMam dwie tanie (ale mocno DIY) i obydwie mają regulację.
Nie wiem jak to się odnosi do mojego postu?Podczas instalacji ustawiasz maksymalną moc. Ale evse zawsze może zadeklarować niższą, tak samo jak samochód może pobierać niższą (na przykład w czasie balansowania ogniw).
Dziękuję za ciekawą dyskusję. Wracając do mego pytania - jak rozumiem w kwestii tego Telestara brak jest osobistych doświadczeńMiałem na myśli gotowe rozwiązania
Nie wiem jak to się odnosi do mojego postu?![]()
Nie sadze zeby to byl jakis popularny wallbox. Brak kabla to dla mnie tez wada, bo trzeba go zawsze wyciagac z bagaznika.Dziękuję za ciekawą dyskusję. Wracając do mego pytania - jak rozumiem w kwestii tego Telestara brak jest osobistych doświadczeń
Mozna miec zawsze wpiety do ładowarki i powieszony. W mojej jest nawet blokada że nie da się go z ładowarki odpiąć. W aucie można mieć drugi(ja akurat mam z drugiego auta) albo zabrac ze soba jesli jedziemy gdzieś gdzie będziemy chcieli się ładować ACBrak kabla to dla mnie tez wada, bo trzeba go zawsze wyciagac z bagaznika.
dziękuję za pomoc. właśnie ten, który wskazałeś finalnie kupiłem.![]()
Stacja ładująca Telestar EC 311 S6: TYLKO DZISIAJ 79% zniżki
Pożegnaj się z obsługą stacji benzynowej!www.ibood.com
Może taki Telestar 11kw z aplikacją za 864zł.