Tanie wynajmy od Stellantisa itp

Ev3

Pionier e-mobilności
Interesują mnie tanie oferty wynajmów, powiedzmy do 300-500 zł miesięcznie.
To jeszcze na ten moment jest?

Jakby ktoś widział, prośba o podzielenie się kwotą.

Najlepiej auto miejskie, ale też małe premium w rodzaju Alfy Romeo Junior...

TMRexx

Tesla Model 3 LR 2023
No wiem.
Ale za niecały rok się program kończy.
Co dalej?

Po to mają być te 4 lata....

A kiedy rezerwowałeś?
Dla mnie to jest tylko auto zapasowe. Jak się program skończy to się skończy. Ja to tylko wziąłem bo rozdawali prawie za free. Rezerwowałem z miesiąc temu, ale auta przyjechały w ten poniedziałek. Wniosek się procesuje już.

Ev3

Pionier e-mobilności
Dla mnie to jest tylko auto zapasowe. Jak się program skończy to się skończy. Ja to tylko wziąłem bo rozdawali prawie za free. Rezerwowałem z miesiąc temu, ale auta przyjechały w ten poniedziałek. Wniosek się procesuje już.
Oglądałem wczoraj pandzinę i Alfę.
Niestety, dla prywatnego kupującego Pandę jest drożej - rata 390 zł, dla jdg ponad 100 zł taniej.
Alfa to już w ogóle kosmos cenowy.

W sumie jeśli już to Panda LaPrima.
Szkoda tylko, że jest tak kiepsko zaprojektowana - od Byda Surfa jest w środku dużo ciaśniejsza (za siebie nie wlezę), pomimo identycznych rozmiarów zewnętrznych.
O twardych materiałach wszędzie w obu stellantisach nie wspominając.
Albo o braku ładowarki 11 kW w std.

Czyli ratuje ją ewentualnie TYLKO tani wynajem (nawet nie połowa ceny Surfa), bo jako auto do zakupu na własność, jest o klasę gorsza od Surfa.

MarcinIKS

Zadomawiam się
Niestety, dla prywatnego kupującego Pandę jest drożej - rata 390 zł, dla jdg ponad 100 zł taniej.

Szkoda tylko, że jest tak kiepsko zaprojektowana - od Byda Surfa jest w środku dużo ciaśniejsza (za siebie nie wlezę), pomimo identycznych rozmiarów zewnętrznych.

Czyli ratuje ją ewentualnie TYLKO tani wynajem (nawet nie połowa ceny Surfa), bo jako auto do zakupu na własność, jest o klasę gorsza od Surfa.
Stoję przed podobnym dylematem - chcę coś taniego na dojazdy do pracy. Niestety wszystko jest taniej, jak na JDG a dla klienta prywatnego cena idzie w górę. Jak Panda to może też eC3?

kowal2200

Nowy na Forum
Witam wszystkich bardzo serdecznie, na pepperze jest bardzo rozbudowany wątek dotyczący aut Stellnantisa razem z przykładowymi ofertami. Sam skorzystałem i kupiliśmy Fronterę za 50 zł miesięcznie przy wpłacie prawie 50 000 zł (premia za niski dochód i złomowanie 40 000 zł). Jeśli można to wkleję linka oraz najlepszą ofertę na Peugeota 2008 jaką dostałem, ta może być już nieaktualna bo sprzed miesiąca.

Attachments

• 3008.png
    3008.png
    76,2 KB · Liczba wyświetleń: 36

Ev3

Pionier e-mobilności
Witam wszystkich bardzo serdecznie, na pepperze jest bardzo rozbudowany wątek dotyczący aut Stellnantisa razem z przykładowymi ofertami.
Zdecydowana większość już nieaktualna, podobno mocno zdrożało, nawet przez ostatni tydzień.
Dlatego pytałem o aktualne info.

TMRexx

Tesla Model 3 LR 2023

Pisałem wyżej że to oferta dla firm, to nie ma co się dziwić, że na osobę fizyczną drożej. Ja nawet tego fiata nie oglądałem przed rezerwacją, bo nie wymagam od niego więcej niż żeby jeździło te 260 km realnie i CarPlay działał. Ale przy tej kaczce od byd, fiat to dzieło sztuki. Po oględzinach jakość wykonania w pandzie lepsza niż w hybrydzie byd za 209 tys. którą wszystkie portale i opłaceni youtuberzy chwalą. Ich auta to pseudo premium, jeszcze gorszy plastik obszyty eco skórą grubości mikrona. Fiat niczego nie udaje i nie wstyd awaryjnie do niego wsiąść.

TMRexx

Tesla Model 3 LR 2023
No nie wiem, moje wrażenia Panda vs Surf były dokładnie odwrotne.
Ja Cię nie przekonuję, możesz mieć swoje zdanie. Jesteśmy innym typem klienta. Byd taniego wynajmu nie oferuje wcale, także nie ma co tu porównywać. Ratę wynajmu jak mi wyliczyli za swoje hybrydowe dziadostwo, to więcej wyszło niż range rover sport i to bez ubezpieczenia. Także ta firma to jedno wielkie xd

jarqu

Posiadacz elektryka
Ja Cię nie przekonuję, możesz mieć swoje zdanie. Jesteśmy innym typem klienta. Byd taniego wynajmu nie oferuje wcale, także nie ma co tu porównywać. Ratę wynajmu jak mi wyliczyli za swoje hybrydowe dziadostwo, to więcej wyszło niż range rover sport i to bez ubezpieczenia. Także ta firma to jedno wielkie xd
Byd nie jest premium chociaż może na pierwszy rzut oka tak się wydawać. Denza to ich marka premium. To że mają inny model sprzedaży to nie oznacza że firma xD bo patrząc jak wygląda ilość sprzedanych samochodów to jednak ludzie to kupują. Dla mnie poczynania Stellantisa w ostatnich latach to jedno wielkie xD ich polityka zraziła mnie do spoglądania na wiele fajnych samochodów niestety które sa obecnie pod Stellantisem.