A ile kosztuje wynajem benzyniaka o podobnej wartości? Mazda 3 pokazuje mi 56tys na dwa lata. Ostatnio widziałem 3 za 118tys.Ależ oczywiście, że oferty wynajmu są wypaczone, bo każdy patrzy nie na wartość płaconą producentowi (czyli z dopłatą do EV), tylko wyłącznie na raty.
De facto jednak przykład z powyżej (36900zl i 24 raty 555zl brutto) to realnie prawie 2100zł średniomiesięcznie za najtańszą wersję R5. Skończą się dopłaty i albo producenci / banki będą musieli pójść po rozum do głowy, albo (co bardziej prawdopodobne) kierowcy chętni na wynajem dostaną obuchem po głowie, bo kto zapłaci taką kwotę za najbiedniejsze R5...
Pomyślałeś, ze mogło to jednak nie być w Polsce, więc przełożenie (jak zwykle) ŻADNE?Jeździłem wersją Techno (czyli środkową) i miała pełny tempomat ACC Stop & Go.
Wręcz przeciwnie - opis "Stop & Go" posiada dopiero i-acc.Strona Renault twierdzi to samo:
Ja też właśnie Techno byłem/jestem zainteresowany.Tak, ten tempomat stop&go to element pakietu, który jest chyba od wersji Techno dopiero. Dlatego nie spoglądałem na najtańszą wersję jak np. EV3 😀
Jak Ci to wyszło?Nie no piękna oferta: płacisz 50 tys.zl za możliwość jazdy samochodem przez 2 lata,
Pomyślałeś, ze mogło to jednak nie być w Polsce, więc przełożenie (jak zwykle) ŻADNE?
Wręcz przeciwnie - opis "Stop & Go" posiada dopiero i-acc.
Wyższa wersja Iconic ma ten inteligentny tempomat i PONOĆ dopiero on ma tą funkcję.
Wg cennika:
"aktywny regulator prędkości stop&go (i-ACC)"
Tego nie ma w wersji techno.