Energa G12R w tej chwili jest najkorzystniejsza - w szczycie nic nie dopłacamy a poza szczytem jest taniej
na stronie Energa nie można zmienić taryfy bo formularz jest tak zdefiniowany aby wpaść na minę i zaakceptować pakiety TS czyli takie co mają dodatkowe abonamenty od 1 stycznia 2025 + niewiadome opłaty
pojechałem więc do punktu i się zaczęło ... panie mnie przekonywały, że G12R nie istnieje od 1 lipca ...
jak zagroziłem zrobieniem zdjęcia kobiecie + spisaniem imienia i nazwiska i złożeniem skargi do URE i UOKiK to się nagle okazało, że przyszła kierowniczka i taryfa G12R się znalazła ...
ale kierowniczka przekonywała mnie jakimiś wydrukami, że ceny tam są po 1,5 za kWh itd - specjalnie to robią aby nikt się nie zdecydował
w końcu dały mi druk do wypełnienia i po wypełnieniu chciałby abym bez potwierdzenia złożenia wniosku wyszedł z lokalu ... 🤣 czyli by pewno wyrzuciły do kosza mój wniosek
ale zrobiłem im psikusa i kazałem zrobić KSERO + złożyć podpis z datą odebrania
na końcu Panie doznały "olśnienia" i się okazało, że w ciągu max 14 dni będę miał zmienioną taryfę ...
ale beton ... uważajcie na to aby Was nie wrzuciły na miny typy umowa TS II TS III itd