Jak wiosną zmieniłem opony w mojej tesli na te, które teraz będą w Tm3 (hankook ion evo), to poczułem różnicę. Z grubsza jakieś 1kWh/100km mniej niż na michelinach PS4. Hałas też odczuwalnie mniejszy. Ale coś za coś. Mają o wiele gorszą przyczepność na mokrej nawierzchni.
- Zasięg? (nie wiem czy to faktycznie będzie odczuwalne)
Generalnie Nowa 3 ma lepszy współczynnik oporu powietrza, a zasięg aż tak mocno nie wzrósł.Jak wiosną zmieniłem opony w mojej tesli na te, które teraz będą w Tm3 (hankook ion evo), to poczułem różnicę. Z grubsza jakieś 1kWh/100km mniej niż na michelinach PS4. Hałas też odczuwalnie mniejszy. Ale coś za coś. Mają o wiele gorszą przyczepność na mokrej nawierzchni.
Ale zmniejszyli prędkośc maksymalną do 201 km/hNa plus: zmiana zawieszenia, wyciszenie i wentylowane fotele.
Co ciekawe bateria i zespół napędowy zostają bez zmian.
Mam większe koła 😉 wychodzi jakieś 5% mniejsze zużycie. Nowa Tm3 ma być o 8% bardziej efektywna, więc jak dla mnie wszystko się zgadza. Nowe kołpaki, nowy zderzak i mamy dodatkowe 3%.Generalnie Nowa 3 ma lepszy współczynnik oporu powietrza, a zasięg aż tak mocno nie wzrósł.
Ja celuje w TM3HL LR, z 18" i prognozuje zasięg 678 km. Jak faktycznie będzie 500 to jest super.Mam większe koła 😉 wychodzi jakieś 5% mniejsze zużycie. Nowa Tm3 ma być o 8% bardziej efektywna, więc jak dla mnie wszystko się zgadza. Nowe kołpaki, nowy zderzak i mamy dodatkowe 3%.
Zapomniałeś o przedniej kamerze w zderzakuPodsumowanie ode mnie.
Plusy nowej wersji:
Minusy:
- Ekran z tyłu! 0_o (tego chyba nikt się nie spodziewał)
- Wentylowane siedzenia!
- Wyciszenie
- Zasięg? (nie wiem czy to faktycznie będzie odczuwalne)
- Wygląd
(chiński)
- Brak dźwigni przy kierownicy
- Ledy
A jesteś pewien ze mają do jazd próbnych nowy model i czy jazda nie starym? Bo przy zapisie jest zdjecie jeszcze starego? Może się dowiedz?Jak pisałem 1 wrzesień. I zapisany na jazde próbną.