Tesla 3 Highland vs Tesla Y Juniper: Back to back

nabrU

Moderator
Płacąc odczuwalnie więcej za auto tej samej marki spodziewałbym się wyższego komfortu :)

Zaraz zaraz, płacisz więcej nie dlatego, że Y jest kompletnie inny od 3 (rzekłbym nawet że one są praktycznie takie same, szczególnie w poprzednich generacjach), ale za to że Y ma większy bagażnik / frunk, większe koła w standardzie i parę innych droższych rzeczy. No i za fakt bycia SUVem, bo taka moda i można klienta za SUVa 'golić' więcej.

Magnus

Zadomawiam się
zgoda - masz rację
Zaraz zaraz, płacisz więcej nie dlatego, że Y jest kompletnie inny od 3 (rzekłbym nawet że one są praktycznie takie same, szczególnie w poprzednich generacjach), ale za to że Y ma większy bagażnik / frunk, większe koła w standardzie i parę innych droższych rzeczy. No i za fakt bycia SUVem, bo taka moda i można klienta za SUVa 'golić' więcej.

facet

Fachowiec
Na codzień Highland AWD LR a dziś parę godzin nowym Y, w sumie dwa takie same auta, podłoga wyżej wiec miejsca nad głową niewiele więcej jak w 3 choć jestem karakan więc może to moje odczucie. Y na 20 kołach a mój na 18, wydaje mi się że Y był miększy. Nie miałem żadnych zastrzeżeń. Natomiast trasą którą robie przy 15kWh zwiększyła się do 20kWh. Oczywiście dziury w bagażnikach głębsze ale z drugiej strony nie zaglądam tam nigdy a przedni pokazuję tylko jako ciekawostkę mówiąc "choć pokażę Ci silnik" :)

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Za same filtry bym dopłacił...

Edison

Posiadacz elektryka
W Y rzeczywiście trochę bardziej buja niż w 3, ale najważniejsze plusy to:
- wajcha od kierunkowskazu
- kamera przednia znacznie ułatwia parkowanie, a w hali parkuję na centymetry
- filtr hepa, mam samych alergików w rodzinie
- bagażnik
- prawdziwa panorama

autorus

Posiadacz elektryka
W Y rzeczywiście trochę bardziej buja niż w 3, ale najważniejsze plusy to:
- wajcha od kierunkowskazu
- kamera przednia znacznie ułatwia parkowanie, a w hali parkuję na centymetry
- filtr hepa, mam samych alergików w rodzinie
- bagażnik
- prawdziwa panorama
Dla mnie z plusów to bagaznik. Prześwit tez jest miłym dodatkiem.