Tesla 3 opony całoroczne. A jesli nie to jakie felgi i czujniki TM3 2021

Bronek

Pionier e-mobilności
Chyba te 4% oleje i te kolpaki wywale... straszne sa :)
Lepiej się myje, ale do jazdy lokalnej to wsio rawno.
Kup dekielki na oś i kapsle na śruby
Jakos przez tyle lat nigdy felgi nie miały dla mnie znaczenia.
A tak szczerze to podobają mi się opony z bialym paskiem i pełne felgi zcentralnym duzym deklem a opony balonowe. Taki retro dizajn Dla Daniela niebieskie ;-)
480-10-57j-tt-heidenau-classic-p30.png
560-13-75p-tl-firestone-4pr-vintage-.png

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie to babskie auto więc nawet może być różowe.
A tak poważniej to wziąlem 18stki bo wiedzialem, ze Tesla jest twarda i chciałem wyższy profil opony. Niewiele to daje ale zawsze. Do tego nie przepadam za "cienkimi" oponami jak dla mnie to nie wyglądają dobrze w sedanach i samochodach cywilnych.
Kumpel w Mercedesie G załozyl takie cieniasy, fatalnie to wyglądało. Niskoprofilowe tylko w samochodach sportowych, w normalnych " codziennego urzytku", to jak przysłowiowe skarpetki do sandałów. ( Ja noszę ;-) )
na zimówkach mam 2,4 Bara i obniżyłem ciśnienie też na letnich. Zasięg mi wisi, i nie lubię jak skacze jak wóz drabiniasty

saprafik

Zadomawiam się
Wbil mi sie wkręt w oponie. Pojechałem do wulkanizatora i tam bez problemu naprawili oponę. Do naprawy opony trzeba ja bylo zdjac z felgi, naprawić i ponownie założyć. Podobnie jest w przypadku wymiany opon letnich/zimowych. Po wymianie czujnik ciśnienia działa bez zarzutu.
I teraz pytanie: o co chodzi z tym dodatkowym kompletem czujników do opon zimowych? Czy sa naprawde niezbędne przy wymianie opon lato/zima?

newbe

Posiadacz elektryka
Wbil mi sie wkręt w oponie. Pojechałem do wulkanizatora i tam bez problemu naprawili oponę. Do naprawy opony trzeba ja bylo zdjac z felgi, naprawić i ponownie założyć. Podobnie jest w przypadku wymiany opon letnich/zimowych. Po wymianie czujnik ciśnienia działa bez zarzutu.
I teraz pytanie: o co chodzi z tym dodatkowym kompletem czujników do opon zimowych? Czy sa naprawde niezbędne przy wymianie opon lato/zima?
To tylko jak masz 2 komplekty felg (2gi nieoryginalny) z oponami... Wtedy potrzebny 2gi zestaw czujników...