Tesla 3 opony całoroczne. A jesli nie to jakie felgi i czujniki TM3 2021

danielm

Pionier e-mobilności
A ktos wie co jest z czujnikami do nowych 2021 TM3 ? podobno sa po BT. Mozna gdzies takie kupic ?
Wszyscy naookolo mi odradzaja uniwersalne opony i sie ze mnie smieja 😀 chyba musze kupic prawilne zimowki, ale to bym wolal oddzielne felgi z czujnikami, ktos juz o tym myslal ?
na pewno można u tesli kupić choć najtaniej nie będzie

Bronek

Pionier e-mobilności
Opona to opona a felga to felga. Jakby była najlesza, to by była jedna. Skoro jest taki wybór.... Kto się śmieję? Naokoło ? To tylko felgi i opony i każda sroka swój ogon chwali.
Co to znaczy Firmowe? Tym bardziej zimówki, gdzie raczej po rajdach nie jeździmy. jak zwykle masz pewnie "naokoło" samych fachowców ;-)

krzyss

Pionier e-mobilności
Co to znaczy Firmowe? Tym bardziej zimówki, gdzie raczej po rajdach nie jeździmy. jak zwykle masz pewnie "naokoło" samych fachowców ;-)
Tu nawet nie chodzi o firmowe bo i tak pewnie bym wzial uniwersalne nokiany, a fachowcow jest tabun... wsród znajomych i tak jestem dziwak bo elektryk za taka kase ? gdzie ja tym dojade :)
Zamowilem juz zimowki, na razie przeloze na felgi fabryczne a potem jak ogarne temat czujnikow po BT to kupie drugi komplet felg, bo na razie czujniki BT znalazlem po 430€ za 4szt...

Giacomo

Fachowiec
A ktos wie co jest z czujnikami do nowych 2021 TM3 ? podobno sa po BT. Mozna gdzies takie kupic ?
Wszyscy naookolo mi odradzaja uniwersalne opony i sie ze mnie smieja 😀 chyba musze kupic prawilne zimowki, ale to bym wolal oddzielne felgi z czujnikami, ktos juz o tym myslal ?
Ja tak na poczatku chcialem , bo wybor felg u mnie byl nieduzy ( z Tüv i wbitym do dowodu ) , dlatego zamowilem Felgi , ktorych w koncu nie dostalem , i czujniki , ktore dostalem , i z checia sprzedam :)
E6AEB031-A304-4EF2-96F4-D2071E02C081.jpeg

Giacomo

Fachowiec
Faktycznie , teraz poczytalem , ze do nowej trojki sa pozlacane :ROFLMAO: , holy crap , Tesla lekko przegina. wczesniej irytujacy rant w felgach do Perf. a teraz czujniki....

newbe

Posiadacz elektryka
Tu nawet nie chodzi o firmowe bo i tak pewnie bym wzial uniwersalne nokiany, a fachowcow jest tabun... wsród znajomych i tak jestem dziwak bo elektryk za taka kase ? gdzie ja tym dojade :)
Zamowilem juz zimowki, na razie przeloze na felgi fabryczne a potem jak ogarne temat czujnikow po BT to kupie drugi komplet felg, bo na razie czujniki BT znalazlem po 430€ za 4szt...
Właśnie tak zrobiłem: kupiłem prawdziwe zimówki Michelin przez allegro bo miałem kupon i założyłem na oryginalne felgi. W warsztacie był gość który pracował poprzednio w Norwegii i trochę miał z Teslą doświadczenie. Nokiany z Rosji odradzam.

podicool

Zadomawiam się
Mazda ma czujniki BLE , ciekawe czy pasują

K

Konto_usunięte_2021-03-29

Gość
Przy zamawianiu TM3 żona mi suszyła głowę "Weź zostaw te zimówki. Od 3 lat śniegu nie ma, sanki stoją nieruszane, weź przestań". To przestałem i teraz wyczekuję odbioru w marcu oby bez śniegu :)
A w temacie: zamówiłem LR na felgach 19" sport i wersja '21... jest tragicznie płaska. Taka atrapa poprzednich felg. Słabo to wygląda. Jakieś sensowne alternatywy 19"? Dzięki.

Bronek

Pionier e-mobilności
W elektrykach felgi czy kołpaki to element brany pod uwagę pod kątem wpływu na zasięg. ( wiadomo kołpaki aero to 4% więcej zasięgu)
19tnastki ten zasieg ponoć obniżają w stosunku do 18tek.
Może dlatego te felgi takie płaskie aby jw miały mniejsze opory?