Tesla 3 performance zasieg

ice222

Zadomawiam się
Chcialem was zapytac jaki pokazuje wam zasieg po naladowaniu do 100% baterii.
U mnie caly czas niezmiennie 490 km
A wg wltp 524 km
O co chodzi ?
Srednie zuzycie mam na poziomie 17 kwh

lvlthn

Pionier e-mobilności
To normalne.

Najpiękniejsze oszustwo naszych czasów - w reklamie nie dostaniesz realnej wartości która jest na co dzień, tylko niby średnią która jest robiona wg określonych wytycznych.

Oczywiście, też zależy od nogi i warunków, nie jest niespotykane przekroczenie 550-600+km na krajowych drogach, ale przy szybszej jeździe(Ska lub A) może to być tylko 250-300km

TomRS

Pionier e-mobilności
A wg wltp 524 km
O co chodzi ?
75 kWh / 17 kWh = 441 km zasięgu przy tym zużyciu ;) Na autostradzie przy vmax (nie średnie) 140 km/h masz zużycie 21-22 kWh ( w dobrych warunkach pogodowych). Poza tym, to tak jak pisał kolega lvlthn.

Michal

Moderator
Reszte zabiera Elon :)
A na powaznie to i tak realnie pewnie nie przejedziesz 400km wiec co to za roznica co wyswietla ? :)
Po mieście przejedziesz mi takie wychodziły realne zasięgi bez tras - nawet podchodziło latem pod 500 km.

Przemmo

Posiadacz elektryka
A wg wltp 524 km
O co chodzi ?
Nie patrz w ogóle na te km, przełącz na % bo to jedyna wiarygodna informacja.

krzyss

Pionier e-mobilności
Po mieście przejedziesz mi takie wychodziły realne zasięgi bez tras - nawet podchodziło latem pod 500 km.
No tak, jak w tasie ustawisz vmax na 70km/h to zrobisz pewnie i 500, ale teraz nawet taka jazda po miescie jak Warszawa to troche jest obwodnicy, wiec jak juz trasa itp. Da sie, ale w specyficznych warunkach :)

Przemmo

Posiadacz elektryka
W Performance? Chyba jednak nie...

U mnie zasięg średnio wychodzi ok. 360 km przy w miarę normalnej (jak na mnie) jeździe. 21,6 kW/100 km, to daje 77,8 kWh dostępnej baterii, wszystko się zgadza.