TESLA 3 pobór prądu na postoju

Michal

Moderator
Jak jest zimno to % baterii spada ale tak pozornie, bo część energii jest po prostu niedostępna do wykorzystania i zaznaczona na niebiesko. Może dlaczego Ci spada tak szybko, bo się zamraża.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Jak jest zimno to % baterii spada ale tak pozornie, bo część energii jest po prostu niedostępna do wykorzystania i zaznaczona na niebiesko. Może dlaczego Ci spada tak szybko, bo się zamraża.
Mam wrażenie, że spadek SoC związany ze stygnięciem baterii jest wliczany w straty na czuwaniu. Jak uważacie?

Last edited:

Rafalski

Posiadacz elektryka
Sprawdziłem u siebie, rzeczywiście 1,2% na tydzień na samo czuwanie. Co to niebieskiego oznaczenia to jeszcze go nie uświadczyłem a posiadam LFP.

daniel

Señor Meme Officer
Sprawdziłem u siebie, rzeczywiście 1,2% na tydzień na samo czuwanie. Co to niebieskiego oznaczenia to jeszcze go nie uświadczyłem a posiadam LFP.
To samo u mnie. LFP i przy mrozach brak niebieskiej części. Widziałem to tylko w M3 Performance kiedy Kyle Conner podpinał ją do Superchargera po dwóch dniach stania na mrozie -20(chyba tyle).

chlebu

Nowy na Forum
Czy to normalne, że samochód w garażu (zamknięte i otwarte drzwi) delikatnie buczy non stop?
Lepiej zostawiać otwarte na noc czy zamknięte?

krzyss

Pionier e-mobilności
Czy to normalne, że samochód w garażu (zamknięte i otwarte drzwi) delikatnie buczy non stop?
Lepiej zostawiać otwarte na noc czy zamknięte?
Drzwi to raczej zamykaj bo auto nie usnie :)

Najnowsze dyskusje