W EU potrzebowałby mieć homologację. A nasze nie mają. Więc nie będzie na 100%.Według Not a Tesla App nie jest to jeszcze wykluczone. Aczkolwiek też nie jestem optymistą w tym względzie 😢
W EU potrzebowałby mieć homologację. A nasze nie mają. Więc nie będzie na 100%.Według Not a Tesla App nie jest to jeszcze wykluczone. Aczkolwiek też nie jestem optymistą w tym względzie 😢
Masz grzana kierownice ?3 lata czekania na adaptacyjne i taka kupa. A specjalnie czekałem na polift żeby miał matrixy, pompę ciepła i ogrzewaną kierownicę. Adaptacyjne miały być już za chwilę, już za momencik no i teraz już wiem na pewno że nie będzie - bo nie mają homologacji.
Kupa, kupa, kupa.
Nauczka na przyszłość: nie ma dziś to znaczy że nie będzie.
Tylko Bronek się doczekał fajnych dodatków w update, jak dla mnie to wiele elementów to systematyczny downgrade, takich jak niesamowicie kiedyś skuteczny i nie zawracajacy dupy autopilot który dziś jest cieniem samego siebie i złapałem się że przestałem go używać, jeżdżę Teslą tak samo jak Toyotą z 1997...
Co tu dużo kryć, jestem zawiedziony.
Ale to ze przez 5sekund po wlaczeniu Ciagle o cos sie czepia to tez ?Przecież downgrade autopilota to efekt regulacji prawnych.
no i tu wchodzi "cały na biało" rozszerzony autopilotPrzeciez tego sie ciezko teraz uzywa… a przypominam ze wlaczac trzeba co chwile bo zmieniasz pas.
Ale on nic nie zmienia… zwlacza pasow dobrze nie zmieniano i tu wchodzi "cały na biało" rozszerzony autopilot
mi zmienia - nie jest to demon prędkości zmiany pasa ale ja jak jadę autostradą to wolę się odprężyć niż gonićAle on nic nie zmienia… zwlacza pasow dobrze nie zmienia![]()
Ja mam problem z tymi ostrzeżeniami bo często wrzucam autopilota by poszukać jakiejś piosenki, poszukać czegoś w nawigacji. Ba był to argument dla osób, które mówili ''O Jezu jak Cie taki ekran może nie rozpraszać".Zamiast EAP polecam commander od sexy buttons. Można ustawić że po wyłączeniu kierunkowskazu, powyżej jakiejś prędkości (ja mam ustawione po 1 sekundzie od wyłączenia kierunkowskazu, powyżej 50kmh), włącza sam autopilota. Działa to super. Oczywiście nie eliminuje to problemu że przez 5 sekund po włączeniu trzeba być bardziej czujnym, ale come one, jak jedziesz autem to się patrzysz na drogę - ja nie mam problemów z tymi ostrzeżeniami...
Kurde, może miałem szczęście, ale ja po aktualizacji do 44.30.8 miałem już właśnie poprawę z tym autopilotem, ~10 dni temu robiłem trasę >100km, >10h, >95% na AP i często włączałem go właśnie po to, żeby przełączyć na radio, czy sprawdzić dostępność stacji ładowania GW i 1 tylko w tych pierwszych 5s wyskoczyło mi ostrzeżenie. Jak dla mnie te nowe regulacje AP utrudniły może z niego korzystanie, ale raczej w minimalnym stopniu.Ja mam problem z tymi ostrzeżeniami bo często wrzucam autopilota by poszukać jakiejś piosenki, poszukać czegoś w nawigacji. Ba był to argument dla osób, które mówili ''O Jezu jak Cie taki ekran może nie rozpraszać".
Nie rozpraszał bo włączałem Autopilota i mogłem coś robić na ekranie. Dzisiaj niestety leci zamówienie na zaślepkę 🤷♂️