TESLA - ciekawostki

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Przez dziesięć lat elektryki były odpowiedzialne za wszystkie pożary, nigdzie nie dojadą z włączonym radiem, a wcale nie są ekologiczne

Wkrótce nas czeka podobne dziesięć lat o pojazdach autonomicznych. Nawet jeśli będą tysiąc razy bezpieczniejsze niż kierujący ludzie, media i opinia publiczna każdy wypadek przedstawią jak koniec świata ("AI zabija", zakazać autonomii")

jezile

Fachowiec
Przez dziesięć lat elektryki były odpowiedzialne za wszystkie pożary, nigdzie nie dojadą z włączonym radiem, a wcale nie są ekologiczne

Wkrótce nas czeka podobne dziesięć lat o pojazdach autonomicznych. Nawet jeśli będą tysiąc razy bezpieczniejsze niż kierujący ludzie, media i opinia publiczna każdy wypadek przedstawią jak koniec świata ("AI zabija", zakazać autonomii")
Jeszcze niedawno Polacy nienawidzili hybryd...teraz je już kochają. :D Ewolucja zachodzi u nas w innym tempie.

nabrU

Moderator
fajne zachowanie policjanta, nikomu nic się wielkiego nie stało więc tylko skontrolował żeby w sumie ostrzec właściciela przed używaniem tych systemów i wystawił pouczenie. U nas pewnie by był mandacik xD

W UK jak nie ma rannych albo znacznej szkody w infrastrukturze to policji się nawet nie wzywa (nie przyjadą jak nawet zadzwonisz).

pmlody

Pionier e-mobilności
Jeszcze niedawno Polacy nienawidzili hybryd...teraz je już kochają. :D Ewolucja zachodzi u nas w innym tempie.
W tempie zasobności portfeli...

jezile

Fachowiec
W tempie zasobności portfeli...
Polacy chyba słabo licza... ja liczyłem, liczyłem i stwierdziłem że nie stać mnie na zakup nowej hybrydy (serwisy olejowe, poziom skomplikowania, koszt paliwa, nadal smród spalin itp.) i kupiłem używanego elektryka na gwarancji... 😁

pmlody

Pionier e-mobilności
Polacy chyba słabo licza... ja liczyłem, liczyłem i stwierdziłem że nie stać mnie na zakup nowej hybrydy (serwisy olejowe, poziom skomplikowania, koszt paliwa, nadal smród spalin itp.) i kupiłem używanego elektryka na gwarancji... 😁
Bo nie to liczysz. Oni liczą zakup starego diesla za 10k, jeździ przecie za darmo, bo diesel. A musi być na wakacje, wódę, fajki etc. Nie ma z czego odłożyć, no nie ma.