Tesla - demo/używane/nowe?

nabrU

Moderator
Jak to mówią, najlepiej zapisać się na jazdy próbne i samemu wyrobić sobie opinie, a niekoniecznie słuchać jakichś nieznajomych (jak ja :p) z internetu.

MacAlpha

Nowy na Forum
Oczywiście!
Nie jestem tutaj przypadkiem ;-)
Stara zaliczyła iX1 (super), Q4 (tak se), Tesle Model 3 (kosmos)
Niewiele jest (w mojej opinii) aut - dających tak wiele, za umiarkowaną cenę jak w Tesli

churro

Fachowiec
Jak do miasta to ja chyba brałbym używaną 3, modele long range mają baterię na 190k km lub 8 lat więc o baterię nie trzeba się bać, a 4 letnie modele chodzą po mniej niż 100k więc jak ktoś w mieście obije używkę to mniej szkoda 😅

TMRexx

Tesla Model 3 LR 2023
A ja włożę kij w mrowisko :devilish:
Żadna Tesla nie nadaje się na miejskie wozidło rodzinne ze względu na nieciekawy promień skrętu. Jeśli ktoś miał okazję jeździć czymś na platformie MEB od VAG i Teslą będzie wiedział o czym mowa.

Ja bym do takiego celu brał Explorera RWD (czyli też MEB), może jeszcze tanio jest w programie Ambasador.
Tutaj autoparkowanie załatwia wszystko. W miejscach gdzie ja średnio daję radę, to ona parkuje idealnie. Wiadomo, że ten skręt mógłby być lepszy, ale nie ma co demonizować, bo jak najbardziej da się żyć i parkować normalnie.

nabrU

Moderator
Tutaj autoparkowanie załatwia wszystko. W miejscach gdzie ja średnio daję radę, to ona parkuje idealnie.

A od kiedy auto parkowanie jest w podstawowym modelu Tesli? Bo raczej wątpię aby OP chciał dopłacić za to 19,5 tyś zł.

aadamuss

Posiadacz elektryka
A ja włożę kij w mrowisko :devilish:
Żadna Tesla nie nadaje się na miejskie wozidło rodzinne ze względu na nieciekawy promień skrętu. Jeśli ktoś miał okazję jeździć czymś na platformie MEB od VAG i Teslą będzie wiedział o czym mowa.

Ja bym do takiego celu brał Explorera RWD (czyli też MEB), może jeszcze tanio jest w programie Ambasador.
Jak ma się Teslę to tylko do przodu i po małych łukach. Do tyłu też niewiele widać :)