Tesla firmware 2021.44.25.2

slaveq

Pionier e-mobilności
1640370711560.png
tak sprawdziłem i działa. Wyświetla napis Tesla. Można powiedzieć, że kolejny prezent bo za jakiś czas będziemy mieć automatyczne światła długie z wycinaniem wiazki na nadjeżdżające samochody.

tenOr

Posiadacz elektryka
Bosz... Ależ to ma wykop! Może nie macha drzwiami jak w X ale wystarczyło żeby kilku sąsiadów zatrzymać w drodze na kolację :)

Khar

Posiadacz elektryka
tak sprawdziłem i działa. Wyświetla napis Tesla. Można powiedzieć, że kolejny prezent bo za jakiś czas będziemy mieć automatyczne światła długie z wycinaniem wiazki na nadjeżdżające samochody.
Potwierdzam, TM3 z Q1 2021 też działa, zamawiałem jeszcze ze starymi światłami, a dostałem "w prezencie" matrix LED :)
W Oplu Insignia miałem bardzo dobrze i szybko działające adaptacyjne światła drogowe IntelliLux (na podstawie kamer), brakuje mi tego w Tesli - ale skoro hardware już jest, to wkrótce software też będzie.

Michal

Moderator

krzyss

Pionier e-mobilności

krzyss

Pionier e-mobilności
Z tego co znalazłem to chyba nie ma możliwości zabawy matrycami tylko poszczególne światła jako całość. Ale może czegoś nie doczytałem.
Hmmm a to myslalem ze wlasnie to sie da :(

tenOr

Posiadacz elektryka
Jeździłem dzisiaj trochę z nowym UI i powiem Wam, że mam mieszane uczucia. Fajnie, że kolorowo i łatwiejszy dostęp do Spotify, radia itp.
Z drugiej strony zniknal prosty dostęp do sentry, wycieraczek, ciśnienia w oponach czy zachowywania filmików ręcznie w kluczowych momentach. Trzeba się przeklikać przez opcje.
Slidery temperatury też mają inna czułość i nie da się go musnąć żeby zamienić z 19 na 20C.

krzyss

Pionier e-mobilności
Jeździłem dzisiaj trochę z nowym UI i powiem Wam, że mam mieszane uczucia. Fajnie, że kolorowo i łatwiejszy dostęp do Spotify, radia itp.
Z drugiej strony zniknal prosty dostęp do sentry, wycieraczek, ciśnienia w oponach czy zachowywania filmików ręcznie w kluczowych momentach. Trzeba się przeklikać przez opcje.
Slidery temperatury też mają inna czułość i nie da się go musnąć żeby zamienić z 19 na 20C.
Mnie irytuja trzy klikniecia zeby zmienic profil zamiast dwoch… ogolnie widze wiecej wad niz zalet, ale pewnie sie przyzwyczaje… powrotu nie ma :(

Michal

Moderator
Mnie irytuja trzy klikniecia zeby zmienic profil zamiast dwoch… ogolnie widze wiecej wad niz zalet, ale pewnie sie przyzwyczaje… powrotu nie ma :(
A dlaczego używasz zmieniania profilu? Ja nie zmieniałem już ręcznie od chyba 2-3 miesięcy. Ustaw sobie przypisanie karty/telefonu do profilu i sam się ustawia odpowiedni - otwierasz drzwi, a fotel już się przestawia ;)