Tesla i wyłączenie podczas jazdy

Cav

Pionier e-mobilności

"Właściciel Tesli najadł się sporo strachu podczas jazdy autostradą z dużą prędkością. Jego samochód "zawiesił się" podczas jazdy niczym komputer z Windowsem XP. W pewnym momencie przestały działać wszystkie urządzenia na pokładzie, w tym pedał przyspieszenia."

I najlepsze:
"Lakoniczny komunikat z serwisu Tesli poinformował o problemach komunikacyjnych z klapką portu ładowania. Ta spowodowała wyłączenie konwertera mocy, w celu zabezpieczenia urządzeń pokładowych przed uszkodzeniem podczas jazdy."

Coś się chyba programiście pomyliło - wyłączyć auto z powodu problemów KOMUNIKACYJNYCH z klapką ładowania?

Bronek

Pionier e-mobilności
No i co? ...kierownica działała, hamulce też to wielkie mi mecyje
.
Mi w Mercedesie G komputer wysiadł na rondzie. Auto stanęło w skręcie i dupa.. Tu facet sobie zjechał.

Były przypadki czarnego ekranu w TM3, CHWILOWO gasł, miałem tak raz, ale wszystko działalo.

Ludziom się już w tyłkach przewraca, gorzej jak zmywarka wysiądzie w Święta.
W wyżej wymienionym przypadku, moim zdaniem mamy do czynienia z" Syndromem medialnym" dot. Elektryka a szczególnie Tesli. Jak z ich paleniem się
Ile to ICE zdycha na autostradach? Silniki komputery lub odpadające koła?

Ale diagnoza faktycznie kuriozalna. Nie ufam ichnim fachowcom na poziomie serwisów. Mi też kazano przyjeżdżać, bo się nie da... , bo logi... I auto wyzdrowiało. Samo

Last edited:

JareG

Pionier e-mobilności
No i co? ...kierownica działała, hamulce też to wielkie mi mecyje
Mi w Mercedesie G komputer wysiadł na rondzie. Auto stanęło w skręcie i dupa.. Tu facet sobie zjechał.
Ja kiedyś miałem akcję, że mi zgasł SEC podczas wyprzedzania 3 TIRów pod górkę.. 🤣

Pozdrawiam

consigliero

Pionier e-mobilności
Mi też kiedyś zgasł motocykl przy 100 km/h. Od tego czasu w stacyjce jest tylko kluczyk, żadnych pilotów do alarmu.

p0li

Pionier e-mobilności
a niech ktos przypomni ktora to marka chce wprowadzic "drive by wire"?