gim-kg

Pionier e-mobilności
@BronekMP sama sprzedaż Tesli wyglada inaczej niż innych producentów. Nie masz sieci dilerskiej, a samochód kupujesz bezpośrednio od producenta. Ten „salon” w Ząbkach to tylko showroom i punkt wydawania samochodów. Nie chcesz tracić czasu i pieniędzy na poprawki, możesz wykupić taką usługę w EV_DlaCiebie. Za odpowiednią prowizją odbiorą auto za Ciebie, sprawdzą wszystko, naprawia poprawki - dokładnie jak diler.

ks1000

Nowy na Forum
Hej, ja odebrałem swoją 3LR hak początkiem Marca i samochód super, nic nie znalazłem do czego można by się przyczepić. Naładowałem u kumpla w wawie na maksa i do Gdańska S7 dojechałem na 10%, nie spieszyłem się. Jak mam teraz wsiadać do ICE żony to mi się odechciewa. Najchętniej wymieniłbym drugi samochód na 3 lub Y ale trochę droga fanaberia. Jedyny minus całego procesu kupna to brak kontaktu z salonem, jak już się jest na miejscu to miło i sympatycznie. Dzięki wszystkim za pomoc.

dawgeb

Zadomawiam się
Hej, ja odebrałem swoją 3LR hak początkiem Marca i samochód super, nic nie znalazłem do czego można by się przyczepić. Naładowałem u kumpla w wawie na maksa i do Gdańska S7 dojechałem na 10%, nie spieszyłem się. Jak mam teraz wsiadać do ICE żony to mi się odechciewa. Najchętniej wymieniłbym drugi samochód na 3 lub Y ale trochę droga fanaberia. Jedyny minus całego procesu kupna to brak kontaktu z salonem, jak już się jest na miejscu to miło i sympatycznie. Dzięki wszystkim za pomoc.
a czy masz ten hak gdzieś wpisany w dowodzie? bo ja tez odebrałem taką 3LR z hakiem tydzień temu i tak patrzę w mObywatel, że pozycja Hak jest wpisana Nie (dowód mam na razie tymczasowy).

PS. Też miałem raczej bezproblemowy odbiór z małą pomyłką na początku, że mój samochód jest uderzony, po czym okazało się że pomylili auta i to nie mój (uważajcie na czerwoną 3LR z czarnym wnętrzem - wgniecione tylne nadkole). I też dojechałem bez ładowania do Gdańska ;)

BronekMP

Zadomawiam się
Właśnie świeżo wróciłem z rejestracji. Co do haka to nie mam wbitego w dowodzie, bo Tesla nie umieściła adnotacji, że posiada hak i nie podała numeru homologacji. Jednak nic straconego, przed wydaniem dowodu "twardego" mam pojechać z założonym hakiem na stację diagnostyczną i tam dostanę zaświadczenie o haku to wbiją mi go przy wydawaniu dowodu twardego. Od razu złożyłem wniosek o trzecią tablicę na bagażnik rowerowy i dostanę przy odbiorze twardego dowodu.

Drugi temat i chyba ważniejszy (dotyczy zwykłej Tesli 3). W homologacji masa pojazdu jest 1835 kg. A w zaświadczeniu powinna być mniejsza ponieważ to się liczy z kierowcą (?). Na szczęście miły Pan najpierw wziął ode mnie prawidłowe zaświadczenie. Miałem oba. Czyli nie dawajcie zaświadczenia, że masa pojazdu wynosi 1835 kg. Tylko to mniejsze - 1760 kg.

dawgeb

Zadomawiam się
wygląda, że u mnie jest ta sama sytuacja z hakiem. oki, jadę do diagnosty zanim odbiorę dowód stały. Dzięki za wyjaśnienia.

Co do masy dla LR to trzeba dawać te zaświadczenie z 1844kg, zamiast 1919kg - tez dostałem dwa z Tesli i te z mniejszą masą było zgodne z homologacją.

BronekMP

Zadomawiam się
wygląda, że u mnie jest ta sama sytuacja z hakiem. oki, jadę do diagnosty zanim odbiorę dowód stały. Dzięki za wyjaśnienia.

Co do masy dla LR to trzeba dawać te zaświadczenie z 1844kg, zamiast 1919kg - tez dostałem dwa z Tesli i te z mniejszą masą było zgodne z homologacją.
Czyli wzorcowy kierowca powinien ważyć 75 kg. Pora schudnąć ;)