Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

inter

Pionier e-mobilności
Na chwilę obecną, nie spodziewam się obniżek Tm3, z uwagi że rynek Chiński wchłania wszystko co wyprodukują, a dodatkowo nowe dostawy idą od tego miesiąca do Kanady. W Stanach nie doszacowali pobytu, i podnieśli cenę nowego modelu.

Peteros

Zadomawiam się
Może tak być, a swoją drogą zmieniacie opony na zimowe po zakupie, czy zostajecie przy letnich? Ja zmieniam felgi na większe, a 18 oryginalne zostawiam na zimę. Na tych nowych wkładam opony letnie. W marcu nie powinno być mrozów chyba. Dograłem wszystko z wulkanizatorem z Ząbek. Już koła czekają na mnie u niego. Po odbiorze tylko podjadę i mi założy.
kupiłem drugi taki sam komplet 18” tylko kołpaki inne a czy zmienie, zazleży od pogody. Nie wiem w jakim rejonie jeździsz ale kurna w tym aucie przy 19” czy większych to już plomby czuć w zębach jak są dziury w drodze. U mnie trochę dziurawo i nie decyduje się na 19”

to_masz

Posiadacz elektryka
Jeszcze wracając do rowerów - wygląda na to, że Tesla chyba sensownie to wyliczyła w instrukcji, bo sam nacisk (np. przyczepy) na hak może wynosić 100 kg (w TMY 160kg) - więc pewnie po uwzględnieniu środka ciężkości i innych sił wychodzi to 55kg (w TMY 72kg).

Psujek

Zadomawiam się
Konsultant upewnił mnie, że samochód ma bardzo dobrą trakcję i da radę na letnich. Coś w tym jest, wszystkie demówki zimą latały na letnich i brak informacji o kolizjach.
Odebrałem i wracałem że śniegiem padającym na letnich (końcówka listopada)- 110-120 na S7 nie stanowiło problemu jednak mimo wszystko polecam zimowe opony gdy temp poniżej 5stC

Attachments

• 20231125_104516.jpg
    20231125_104516.jpg
    294,8 KB · Liczba wyświetleń: 48

inter

Pionier e-mobilności
Odebrałem i wracałem że śniegiem padającym na letnich (końcówka listopada)- 110-120 na S7 nie stanowiło problemu jednak mimo wszystko polecam zimowe opony gdy temp poniżej 5stC
O mój kolor ;)

Michu_Gdansk

Nowy na Forum
Już po Rabacie, a zaraz mijamy Gibraltar. Nigdy nie przypuszczałem że będzie mnie tak zajmować śledzenie statków
Haha to też moja pasja od pewnego czasu :) Na szczęście już niedługo statek dotrze do celu. Szkoda że nie ma możliwości śledzenia dalszej podróży do salonu ;)

inter

Pionier e-mobilności
I termin dostawy się wydłużył, chyba na bardziej realny na 2-5 tygodni.