Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

inter

Pionier e-mobilności
Zwiększają się zapasy Tm3, jest już ponad 400 sztuk, od początku produkcji nowej Tm3 tyle jeszcze nie było. W 2023 roku na koniec miesiąca było ponad 1500 szt.

michnik90

Nowy na Forum
I jak to jest formalnie załatwiane? Dostałeś jakiś kwit, że brakowało kół przy odbiorze? Spisywaliście jakiś protokół odbioru, gdzie było to zaznaczone?
Nie. Jedynie zapewnienia sprzedawcy, że koła przyślą w ciągu tygodnia (minęły już prawie dwa). Samochód dostarczyli mi na lawecie pod dom. Na protokole nic nie było o kołach.

bte

Zadomawiam się
Widzę, że Glovis Solomon ma nowy port przeznaczenia: Koper. Czyli faktycznie, nasze auta są na tym statku. Ma tam być 15.02.

inter

Pionier e-mobilności
Widzę, że Glovis Solomon ma nowy port przeznaczenia: Koper. Czyli faktycznie, nasze auta są na tym statku. Ma tam być 15.02.
Dokładnie jak pisałem, potem jeszcze płynie do Barcelony i Zeebrugge.

Lech

Nowy na Forum
Jeżeli na fakturze napisali mi, iż rok modelu to 2023 czy zatem można domniemać, że rok produkcji w dowodzie rejestracyjnym też będzie 2023, choć samochód zamówiłem 8 stycznia 2024 ?

inter

Pionier e-mobilności
Jeżeli na fakturze napisali mi, iż rok modelu to 2023 czy zatem można domniemać, że rok produkcji w dowodzie rejestracyjnym też będzie 2023, choć samochód zamówiłem 8 stycznia 2024 ?
Sprawdz po VINIe. Produkcja na 100% 2023. A wersja modelowa 2024.
Nie ma szans, aby samochód wyprodukować 2024 i zdążył dopłynąć z Chin.

Lech

Nowy na Forum
Sprawdz po VINIe. Produkcja na 100% 2023. A wersja modelowa 2024.
Z VIN wynika, że to 2024, nie mniej jednak z VIN nie da się odczytać daty produkcji a jedynie rok modelowy. Skoro produkcja 2023 to w dowodzie rejestracyjnym chyba też wpiszą rocznik 2023. Może teraz nie ma to wielkiego znaczenia ale przy późniejszej sprzedaży już owszem i to nie małe. Inni producenci za rocznik 2023 kupiony w 2024 dawają niemałe upusty po kilkadziesiąt kPLN.

inter

Pionier e-mobilności
Z VIN wynika, że to 2024, nie mniej jednak z VIN nie da się odczytać daty produkcji a jedynie rok modelowy. Skoro produkcja 2023 to w dowodzie rejestracyjnym chyba też wpiszą rocznik 2023. Może teraz nie ma to wielkiego znaczenia ale przy późniejszej sprzedaży już owszem i to nie małe. Inni producenci za rocznik 2023 kupiony w 2024 dawają niemałe upusty po kilkadziesiąt kPLN.
To Tesla, a nie inni producenci. A kiedy odbiór? Bo rok temu, odbiory produkcji 2024, były pod koniec marca.