Tesla Model 3, dostawy III kwartał 2022

XYZ

Fachowiec
O jakim zamawianiu aut mowisz ? Przeciez to kazdy sam sobie zamawia…
O czym Ty mówisz ?......owszem , każdy zamawia sam, ale wskazuje adres, lokalizację i nie możesz zmienić na Rumunie czy Niemcy, co oznacza, że w nie do końca znanym nam kluczu auta z GS są rozdzielane na różne Państwa EU......
Swoją drogą.......Ty bardzo bronisz tych Ząbek :unsure:

Michal

Moderator
Klucz jest raczej znany:
Jeśli jest możliwość dostawy aut do danego kraju, to są one dostarczane w kolejności zamawiania.
Problem może polegać na tym, że
Jeśli w PL jest 5 aut zamówionych w październiku, a na lawetę wchodzi 10, to mogą się nie załapać na dostawę i będą musiały poczekać do kolejnej partii z listopada, a ta może przypłynąć dopiero później :p
Skoro na innych wątkach ludzie piszą o problemach z dostawcami, bo brakuje lawet, to może tutaj też jest jakaś akcja z dostawcami do PL...

krzyss

Pionier e-mobilności
O czym Ty mówisz ?......owszem , każdy zamawia sam, ale wskazuje adres, lokalizację i nie możesz zmienić na Rumunie czy Niemcy, co oznacza, że w nie do końca znanym nam kluczu auta z GS są rozdzielane na różne Państwa EU......
Swoją drogą.......Ty bardzo bronisz tych Ząbek :unsure:
Ja bronie ? Poszukaj moich postow jak odbieralem… wisialem na telefonie, pisalem skargi na glownego maila i wydzwanialem do Holandii.
Minelo 15 miesiecy a tam sie nic nie zmienilo burdel i tyle, ale….ludzie co tu pracuja guzik moga zrobic. Przyjedzie tyle samochodow ile im przydziela. Nikt nie wie wg. Jakiego klucza.
Raz przyjechalo wiecej aut niz z zamowien… w zeszlym roku. I byl pozar w burd… bo nie zmiescily im sie na placu. Ludzie nie mogli odebrac bo trzeba bylo czekac na zaswiadczenia o zwolnieniu akcyzy i masa aut zostala odeslana do DE…
Teraz jest kryzys z autami. Na wszystko sie czeka nez konkretnego terminu, nawet na tesle…

XYZ

Fachowiec
Ja bronie ? Poszukaj moich postow jak odbieralem… wisialem na telefonie, pisalem skargi na glownego maila i wydzwanialem do Holandii.
Minelo 15 miesiecy a tam sie nic nie zmienilo burdel i tyle, ale….ludzie co tu pracuja guzik moga zrobic. Przyjedzie tyle samochodow ile im przydziela. Nikt nie wie wg. Jakiego klucza.
Raz przyjechalo wiecej aut niz z zamowien… w zeszlym roku. I byl pozar w burd… bo nie zmiescily im sie na placu. Ludzie nie mogli odebrac bo trzeba bylo czekac na zaswiadczenia o zwolnieniu akcyzy i masa aut zostala odeslana do DE…
Teraz jest kryzys z autami. Na wszystko sie czeka nez konkretnego terminu, nawet na tesle…
Ależ drogi @krzyss......ja tylko żartowałem;).......przepraszam jeśli poczułeś się urażony🍻

pluto

Pionier e-mobilności
Coś drgnęło - kolejny transport do Europy, oby w nim było coś dla Polski

26 07.jpg

dawson

Fachowiec
Ja pomału przestaje to śledzić :cool:
U mnie zmieniło się na "Przewidywana dostawa: 04 listopada - 19 grudnia" , już w kwietniu raz wskoczył mi taki termin więc nie panikuje ale wku....ża to.

pluto

Pionier e-mobilności
U mnie także zmieniło się na "Przewidywana dostawa: 04 listopada - 23 grudnia" - TM3 LR Aero Szary zamówiony 23.01.2022r. z terminem podczas zamówienia = Sierpień 2022.

Tak więc już mam I kwartał obsuwy :confused:

Nasuwa się takie spostrzeżenie że system przyznawania pojazdów nie jest przejrzysty, niejednolicony, bez jakichkolwiek zasad, trudne do zrozumienia i wyraźnie nie jest wykonywany w kolejności składania zamówienia, ale chyba w taki sposób, aby pasował do wydajności fabryki a tym samym jak największemu zyskowi firmy.
Niestety dzieje się to kosztem niektórych klientów, wprowadza tylko zamęt i niepotrzebną frustrację ludzi
Mam nadzieję że są to tylko przejściowe zawirowania bo na dłuższą metę może to odbić się na wizerunku firmy jako nierzetelnej, niepewnej, skoncentrowanej na zyskach a nie zadowoleniu klienta.

Last edited: