Lupin
Zadomawiam się
35h po tym, jak dopłynął 😞. Ciekawe, jak to wpłynie na terminy dostaw.GLOVIS CRYSTAL właśnie opuścił strefę zakotwiczenia i udaje się ku nabrzeżu w celu rozładunku
View attachment 6876
35h po tym, jak dopłynął 😞. Ciekawe, jak to wpłynie na terminy dostaw.GLOVIS CRYSTAL właśnie opuścił strefę zakotwiczenia i udaje się ku nabrzeżu w celu rozładunku
View attachment 6876
Dlatego przesunęli dostawy z +-21 na 2435h po tym, jak dopłynął 😞. Ciekawe, jak to wpłynie na terminy dostaw.
Aż dziw że tak szybko oryginały dokumentów przesłali. Wiele osób popłaciło a dokumentów jeszcze nie ma.Mój leasing(PKO) zarejestrował samochód 8 września na oryginalnych dokumentach już po płatności gdy ten jeszcze był na oceanie.
Co to jest 35h. Załoga pewnie mogła przynajmniej odpocząć po Kanale Suezkim. Ogólnie w portach są obecnie opóźnienia. Ja stoję już 7 dni i czekam na wejście do Savannah w USA. Wstępne prognozy wskazują na jeszcze 5 dni czekania.35h po tym, jak dopłynął 😞. Ciekawe, jak to wpłynie na terminy dostaw.
I nie mozecie zejsc do portu ? Tylko 12 dni kiblowania na statku ? 😳Co to jest 35h. Załoga pewnie mogła przynajmniej odpocząć po Kanale Suezkim. Ogólnie w portach są obecnie opóźnienie. Ja stoję już 7 dni i czekam na wejście do Savannah w USA. Wstępne prognozy wskazują na jeszcze 5 dni czekania.
@krzyss jak zejść? My stoimy na kotwicy poza wodami terytorialnymi, bo tutaj nie ma oficjalnego kotwicowiska. Po 2001 roku i atakach na WTC wszystko się pozmieniało. Wszedł kodeks ISPS i już łódką ze statku do portu tak sobie nie wjedziesz.I nie mozecie zejsc do portu ? Tylko 12 dni kiblowania na statku ? 😳
No ja o plywaniu nie wiem za wiele@krzyss jak zejść? My stoimy na kotwicy poza wodami terytorialnymi, bo tutaj nie ma oficjalnego kotwicowiska. Po 2001 roku i atakach na WTC wszystko się pozmieniało. Wszedł kodeks ISPS i już łódką ze statku do portu tak sobie nie wjedziesz.
Z tym ”kiblowaniem” to nawet nie jest źle. Dla nas to normalka, bo przelot przez Atlantyk też tyle trwa. A że wiele urządzeń jest zatrzymanych, bo statek nie porusza się to można podciągnąć maintenace. Poza tym od dwóch lat ciągle zmagamy się z COVID i z tym wychodzeniem w portach nie jest tak różowo. Cały czas maseczki, dezynfekcja itd….
Tak to tutaj wygląda:
View attachment 6886