Jeszcze tak na szybko wrażenia z jazdy, bo właśnie dojechałem do Poznania.
MEGA GENIALNIE TEN SAMOCHÓD JEŹDZI.

Naprawdę teraz rozumiem o co chodzi w 1pedal driving. To jest niesamowicie wygodne. Dodatkowo żadnego wycia, czekania na moc. Naciskam pedal i dwie do przodu. Odpuszczam i cyk zwalnia ze 100 do 70 czy 50 w kilka sekund jak jest ograniczenie. Zawieszenie całkiem ok. Miało być sztywne, a jest naprawdę takie akurat.
Lusterka wsteczne są trochę małe, ale podgląd z kamery zupełnie to rekompensuje.
Automat długich świateł wyłączyłem dosyć szybko, bo zaczął świecić kiedy nie powinien. Autopilota też za bardzo nie wykorzystywałem, bo wycieraczki zaczęły chodzić po suchej szybie.

Tempomat aktywny działa bardzo ok. Mógłby trochę szybciej się zbierać do przyspieszania. Pewnie jest to gdzieś w opcjach, ale jeszcze nie znalazłem. Na A2 korek, bo w przeciwnym kierunku był wypadek. Nosz kuźwa, ludzie.

Za to auto w korku lepsze od DSG, które mam. Tam była walka ze zmianą biegów. 1-2-1-2 hamulec. Tutaj wszystko elegancko. Sam się zatrzymuje, sam rusza. Mega, mega, mega.
A co mnie zaskoczyło jeszcze to tylne światła przeciwmgłowe. Ma czujniki parkowania i podgrzewanie postoju wycieraczek chyba.
Acha, jeszcze jak na deskę przed kierownicą nie pada żadne światło to włącza mi się na sekundę panika "Gdzie są panele? Wyłączyły się!". A potem sobie przypominam, że są na środku. 😅😅