daniel

Señor Meme Officer
A jak sam odbiór przebiegł? Auto myli, przygotowali coś czy tylko tablice i bierze Pan? Były jakieś kolejki, dużo ludzi? Ile czasu się ladowaleś?
Umyli auto i zaprowadzili mnie do niego na placu. Na tablecie przeczytalem, że "auto nie posiada żadnych defektów" i powiedziałem, że nie mogę jeszcze tego podpisać. Najpierw chciałbym obejrzeć auto. Niestety już się ściemniało i latarka w telefonie nie dawała rady, więc poprosiłem, żeby przejechali nim gdzie jest jasno. Wjechali do środka salonu. Co prawda nie pod same lampy, ale na wprost drzwi gdzie też było dość jasno, ale przy okazji podpięli mnie do ładowania. Ładowałem się około 1,5h? Przyglądaliśmy się samochodowi *bardzo* dokładnie. 😈 Potem robiłem fotki do ubezpieczenia itd. Trochę chaotycznie, ale jakoś poszło. Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością wykonania. Tak jak mówię, dla mnie było 10/10.

Michaal

Zadomawiam się
Jeszcze tak na szybko wrażenia z jazdy, bo właśnie dojechałem do Poznania.
MEGA GENIALNIE TEN SAMOCHÓD JEŹDZI. :love::love: Naprawdę teraz rozumiem o co chodzi w 1pedal driving. To jest niesamowicie wygodne. Dodatkowo żadnego wycia, czekania na moc. Naciskam pedal i dwie do przodu. Odpuszczam i cyk zwalnia ze 100 do 70 czy 50 w kilka sekund jak jest ograniczenie. Zawieszenie całkiem ok. Miało być sztywne, a jest naprawdę takie akurat.
Lusterka wsteczne są trochę małe, ale podgląd z kamery zupełnie to rekompensuje.
Automat długich świateł wyłączyłem dosyć szybko, bo zaczął świecić kiedy nie powinien. Autopilota też za bardzo nie wykorzystywałem, bo wycieraczki zaczęły chodzić po suchej szybie. :mad::mad::mad: Tempomat aktywny działa bardzo ok. Mógłby trochę szybciej się zbierać do przyspieszania. Pewnie jest to gdzieś w opcjach, ale jeszcze nie znalazłem. Na A2 korek, bo w przeciwnym kierunku był wypadek. Nosz kuźwa, ludzie. :mad::mad::mad: Za to auto w korku lepsze od DSG, które mam. Tam była walka ze zmianą biegów. 1-2-1-2 hamulec. Tutaj wszystko elegancko. Sam się zatrzymuje, sam rusza. Mega, mega, mega.

A co mnie zaskoczyło jeszcze to tylne światła przeciwmgłowe. Ma czujniki parkowania i podgrzewanie postoju wycieraczek chyba.

Acha, jeszcze jak na deskę przed kierownicą nie pada żadne światło to włącza mi się na sekundę panika "Gdzie są panele? Wyłączyły się!". A potem sobie przypominam, że są na środku. 😅😅
Wyłącz w opcjach

Przyspieszanie z uwzględnieniem przeszkód​

Będzie szybciej ruszał.

PioWi

Zadomawiam się
Jeszcze tak na szybko wrażenia z jazdy, bo właśnie dojechałem do Poznania.
MEGA GENIALNIE TEN SAMOCHÓD JEŹDZI. :love::love: Naprawdę teraz rozumiem o co chodzi w 1pedal driving. To jest niesamowicie wygodne. Dodatkowo żadnego wycia, czekania na moc. Naciskam pedal i dwie do przodu. Odpuszczam i cyk zwalnia ze 100 do 70 czy 50 w kilka sekund jak jest ograniczenie. Zawieszenie całkiem ok. Miało być sztywne, a jest naprawdę takie akurat.
Lusterka wsteczne są trochę małe, ale podgląd z kamery zupełnie to rekompensuje.
Automat długich świateł wyłączyłem dosyć szybko, bo zaczął świecić kiedy nie powinien. Autopilota też za bardzo nie wykorzystywałem, bo wycieraczki zaczęły chodzić po suchej szybie. :mad::mad::mad: Tempomat aktywny działa bardzo ok. Mógłby trochę szybciej się zbierać do przyspieszania. Pewnie jest to gdzieś w opcjach, ale jeszcze nie znalazłem. Na A2 korek, bo w przeciwnym kierunku był wypadek. Nosz kuźwa, ludzie. :mad::mad::mad: Za to auto w korku lepsze od DSG, które mam. Tam była walka ze zmianą biegów. 1-2-1-2 hamulec. Tutaj wszystko elegancko. Sam się zatrzymuje, sam rusza. Mega, mega, mega.

A co mnie zaskoczyło jeszcze to tylne światła przeciwmgłowe. Ma czujniki parkowania i podgrzewanie postoju wycieraczek chyba.

Acha, jeszcze jak na deskę przed kierownicą nie pada żadne światło to włącza mi się na sekundę panika "Gdzie są panele? Wyłączyły się!". A potem sobie przypominam, że są na środku. 😅😅
Jak czasowo zabki-poznan i jak ładowanie ?

daniel

Señor Meme Officer
Jak czasowo zabki-poznan i jak ładowanie ?
Nawet nie pamiętam ile się ładowałem. Chyba 25 minut, bo chciałem mieć zapas w Poznaniu. Mieszam jeszcze w bloku i nie mam ładowarki na co dzień. Ale i tak na końcu przypomniałem sobie, że Bjorn mówił, żeby samochód ładować po jeździe zamiast przed,bo wtedy bateria ma temperaturę, więc podjechałem na Greenway dobić do 60%.

Czasowo wyszło że jechałem 18:20-23:30.
Przez ten korek zostało mi więcej baterii, więc cisnąłem trochę, ale w granicach prawa. Niemniej takiej straty się już nie nadrobi. Poza tym węzeł autostrady przy SC był zamknięty, więc jechałem przez miasto.
Za Koninem zjechałem na drogę krajową, żeby uniknąć bandyckich opłat. Tu mnie nawi wywiodła w pole dosłownie, bo skierowało mnie na jakąś polną drogę. Przejezdna, owszem, ale pełno kamieni i żeby nie obić sobie od razu auta to jechałem ten kawałek powoli. We Wrześni zjechałem na odpoczynek i kawę, bo oczy mi się kleiły. Jakbym dalej jechał autostradą to dojechałbym na raz. Ani razu nie miałem obawy, że nie starczy mi baterii, a gdzie się dało to wyprzedzałem jadących wolniej niż 140. Nawet prawą stroną niestety było trzeba.

daniel

Señor Meme Officer
Myślałem że przy odbiorze auto jest naładowane do 100%
To zależy. Moje dosłownie dopiero zjechało z lawety. Informowali mnie że będzie naładowane na około 40%. Tak to pewnie robią w transporcie.

daniel

Señor Meme Officer
A co z tymi czujnikami? Inne trójki stojące tam też miały czujniki?
W sumie to nie chodziłem po placu i się nie przyglądałem, ale jeśli były wyprodukowane w tym samym czasie to podejrzewam, że tak samo będzie.

daniel

Señor Meme Officer
według vinu jaki masz rok modelowy? Gdyby miały czujniki to byłaby świetna wiadomość bo jednak tak w vision nie wierze :D
10 znak VIN to P, więc z tego co tu pisano 2023.