Szymek

Fachowiec
Z aktualnych informacjo z UK forum:
- HOEGH TRADER ETA Zeebrugge 30 Nov. Known to be carrying some Teslas.
- MORNING CELLO ETA Southampton 04 Dec

Wg. mnie na te statki nie ma co liczyć. Do połowy kwartału produkcja idzie na eksport czyli jest jeszcze dobrych kilka dni na to żeby jakiś statek wypłynął. Jeśli wypłynie to później oby był leciał do Koper. Wtedy jest szansa. W Q3 viny zleciały 29.09 czyli ~2/3 kwartału.

Oczywiście zawsze jest szansa że coś pójdzie inaczej niż zwykle. Wtedy na pewno kilka osób na tym forum napisze że zobaczyło VIN. Czego sobie i wszystkim czekającym życzę.

krzyss

Pionier e-mobilności
Sam sobie odpowiem. Ponarzekałem, ponarzekałem i w końcu przyszedł numer do śledzenia. Nie można było tak od razu, a nie tydzień prawie po wyznaczeniu daty odbioru?
Panie ale jakie wspomnienia. !! Ja mialem 20x wybierany numer do tesli… az mi sie telefon zagotowal ;)

daniel

Señor Meme Officer
Czym wysyłają?
TNT
Panie ale jakie wspomnienia. !! Ja mialem 20x wybierany numer do tesli… az mi sie telefon zagotowal ;)
Wczoraj wybierałem dwa razy. Pierwszy raz mnie wywaliło od razu, a drugi raz wisiałem >45 minut i odpuściłem, bo musiałem iść.
Bardzo triggerujące jest czekanie na linii. Zazwyczaj masz muzyczkę, która się na koniec urywa i jak słyszysz sygnał telefonu to znak, że za chwilę Cię połączy.
Nie u Tesli! Tam sygnał masz przy każdym "okrążeniu" muzyczki. Dzięki temu cały czas musisz być czujny!

daniel

Señor Meme Officer
Czy posiada ktoś jakiś numer telefoniczny obsługi sprzedaży bo mam wielki problem z dokumentami do akzycji i nikt się tam nie odzywa?
To jest ten standardowy numer do serwisu. Jak zadzwonisz musisz wybrać wewnętrzny "2". Powodzenia.

pluto

Pionier e-mobilności
Nie do końca zrozumiałem - piszesz że w dostępnych od ręki samochodach była identyczna konfiguracja jak Twoja ale nie pozwolili Tobie jej odebrać?
Tak była dostępna w mojej konfiguracji (kolor, wersja, wnętrze itp) ale mogłem ją dostać po cenie aktualnej, a nie po takiej jaką zamówiłem czyli 25 tys. taniej - to normalna sytuacja jaką stosuje Tesla.
Tutaj na przykład są auta dostępne od ręki ale z aktualną ceną:

Jeśli chciałem odebrać auto po niższej cenie musiałem czekać na swoją kolejkę - i tak czekałem aż do dzisiaj chodź pierwotny termin miałem na maj 2022 r.

spavacz

Zadomawiam się
Czegoś się dowiedziałeś?
Tak, wg ich systemu lory mają zjechać ok 9 listopada, fakturę mam poprawioną, jak przelew będzie tylko wysłać do nich dowód przelewu to od razu wysyłają papiery, a po rejestracji info, że są blachy odebrane. W tej sytuacji optymistycznie czekam na termin 12 listopad z nadzieją ;)

Rafalski

Posiadacz elektryka
Tak, wg ich systemu lory mają zjechać ok 9 listopada, fakturę mam poprawioną, jak przelew będzie tylko wysłać do nich dowód przelewu to od razu wysyłają papiery, a po rejestracji info, że są blachy odebrane. W tej sytuacji optymistycznie czekam na termin 12 listopad z nadzieją ;)
To oni będą mieli blachy?