Ja też nie mam kodu w stronie, mimo że mam już zarejestrowane auto🙂. A propos dostaw. Statek dopłynął do Koper 28.10, ale zadokował dopiero 31.10, tak jak miał w papierach, nie było po prostu miejsca. Potem 3 dni się rozładowywał. Nie wiem czy widzieliście, jaki tam jest plac, na rozładowywane auta, na pewnie 10tys aut. Koper to najnowocześniejszy port do przeładunku samochodów w Europie. Następnie te auta muszą przejść całą procedurę celnopodatkową. To też trochę trwa. Nie ma tak, że auta od razu po zjechaniu ze statku wjezdzają na lawety. Pierwotnie pierwsze auta do Ząbek miały zjeżdżać dzisiaj 9.11, w tym i mój, ale wiem już że jedna z firm transportowych (zakładam że pewnie kilka różnych ma zlecenia) ma obsuwę i moje auto przyjedzie dopiero w sobote 12.11.Auto zamówione w maju, informacja o nadaniu VIN 21.10 (mail od leasingu + sms z systemu Tesli), faktura wystawiona 24.10, auto dopłynęło do Koper 30.10, faktura opłacona przez leasing 3.11, w międzyczasie pojawił się termin odbioru 14.11, wczoraj wysłane dokumenty do rejestracji, dziś pojawił się numer VIN w aplikacji i na koncie Tesli. W kodzie strony VINu nadal brak więc to bez sensu moim zdaniem by ciągle to sprawdzać bo jak widać nie ma to większego znaczenia w całym procesie.
Tak wygląda chronologia dostawy póki co 🤨 w przypadku mojej TM3 RWD biała/biały środek.
Powiadamia, ja dostałem info, jak kogoś nie powiadomili, tzn że jemu nie przekładają ( jak pisałem pewnie jest wiele firm wynajętych do transportu). Poza tym widzę teraz też że w apce także mam nowy termin 2 dni później niż pierwotnieNo to Ząbki ładnie w kulki lecą ze nie powiadamiają ludzi. Człowiek sobie wolne załatwia i pół Polski przejedzie i usłyszy że auto jeszcze nie dojechało, przyjdź Pan jutro🤯