Tesla Model 3, dostawy IV kwartał 2023

EVOwner

Zadomawiam się
Do Ciebie sami zadzwonili? Mają widzę różne standardy. Z mojego „ekspresowego” doświadczenia, kontakt telefoniczny to podstawa, bo wszystko odbywa się błyskawicznie do momentu płatności a potem bywa różnie.
Zadzwonili sami ale jeszcze przed przelewem.

Regis

Nowy na Forum
Prawda to, ze samochod trzeba odebrac w ciagu 7 dni od dostarczenia na plac?
Nie widze nic takiego na stronie Tesli ale do malych druczkow juz sie przyzwyczailem ;)

Gandalf

Pionier e-mobilności
Jeśli ludzie są po obu stronach tej transakcji to się jakoś dogadają. Na mnie czekali mili ludzie z zamknięciem salonu.

Mogę odebrać za Ciebie 🙃

No i serio, nie wiem jak to jest teraz, ale "za moich czasów" (proszę ja ciebie) 😂 to popularne były usługi odbioru Tesli, by sprawdzić czy wszystko jest OK, czy spasowane dobrze, gdzie taki człowiek z checklistą sprawdzał czy wszystko jest OK, a potem zabierał samochód i dostarczał pod drzwi lub trzymał aż będziesz mógł sam odebrać. I w sumie spoko opcja dla ludzi którzy się stresują odbiorem lub mają jakieś komplikacje w okolicach umówionego terminu.
Ja nie korzystałem ale byłem świadom takiej opcji bo w dniu odbioru byłem jeszcze na innym kontynencie.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Prawda to, ze samochod trzeba odebrac w ciagu 7 dni od dostarczenia na plac?
Nie widze nic takiego na stronie Tesli ale do malych druczkow juz sie przyzwyczailem ;)
Wyżej już ktoś wkleił fragement z umowy zamówienia, która dostajesz na maila po zamówieniu auta.

r00tku

Posiadacz elektryka
Właśnie minął mi miesiąc od zamówienia......
Czytam, że w tym roku nie będzie już chyba nowych dostaw....
Wychodzi na to, że faktycznie opony zimowe bedą mi zbędne :D
Pakują samochody na kolejny statek TITUS, który dotrze do Southampton 14 stycznia i do Zeebrugge 16 stycznia. Może nasze samochody na tym statku też będą. Jeżeli dostaniemy VIN za kilka dni to znaczy, że tak.

bte

Zadomawiam się
Pakują samochody na kolejny statek TITUS, który dotrze do Southampton 14 stycznia i do Zeebrugge 16 stycznia. Może nasze samochody na tym statku też będą. Jeżeli dostaniemy VIN za kilka dni to znaczy, że tak.
A to nie jest tak, że tylko samochody wyładowywane w Koprze trafiają do Polski?

Pedr

Pionier e-mobilności
Dziś ponownie telefon (cały czas sami, ja nawet nie mam numeru). Podali termin odbioru przyszły czwartek.
Nie wiem czy to Katowice ale póki co bardzo miło i sprawnie i całość zamknie się w 2 tygodnie niecałe.
Miejsce odbioru jest do wyboru - przy uzupełnianiu danych do płatności była opcja Warszawa/Katowice. Widać to jak się zalogujesz na konto i wejdziesz w szczegóły zamówienia. Jeszcze trochę czasu jest, ale sugeruję przedzwonić do nich w okolicy wtorku - środy i potwierdzić.

EVOwner

Zadomawiam się
To wiem :) stwierdzenie było co do dzwonienia z ich strony że cały czas także po płatności nawiązują kontakt. Nie wiem czy to jest przypadek Katowic bo tam wybrałem odbiór, czy osoby które na to narzekały brały z Wawy, ale póki co u mnie nie sprawdza się to że po płatności nabierają wody w usta - wręcz przeciwnie.

Co ciekawe, pytałem skąd taki szybki termin - i dostałem potwierdzenie że jakbym brał z zimówkami - to bym czekał bo brak na stanie, jakbym brał z hakiem - to bym czekał bo nie ma.