Dzięki, ale to na temat oryginalnego haka, a ja chciałbym założyć innego producenta z lepszymi parametramiTutaj masz dyskusje na ten temat: https://forum.elektrowoz.pl/threads/tesla-3-hl-hak-trzy-rowery.6542/
No to zapoznaj się z poniższym plikiem: Oris, w szczególności z 3 pierwszymi stronami.Dzięki, ale to na temat oryginalnego haka, a ja chciałbym założyć innego producenta z lepszymi parametrami
Super, 100 kg dokładnie tyle by mi wystarczyłoNo to zapoznaj się z poniższym plikiem: Oris, w szczególności z 3 pierwszymi stronami.
Numer tego haka to 402-565, firma Oris (a więc ta, która produkuje większość haków OE dla europejskich Tesli).
Wydaję mi się, że tak. Pytanie jak z wiązką, czy są dostępne.A czy takiego haka nie trzeba jakoś zaprogramować, aby Tesla go rozpoznawała, jako swój? Józek w garażu to zrobi?
Aha. Bo właśnie czytałem na niemieckim forum ID.4, że jakiś ziutek montował hak do ID.4 (poza ASO) u Helmuta w garażu, i wyszło tak średnio (czasami jakiś kierunkowskaz nie działał, itp.). W ASO mu powiedzieli, że nie jest poprawnie doprogramowany.Super, 100 kg dokładnie tyle by mi wystarczyłowychodzi na to że pasuje do HL
Wydaję mi się, że tak. Pytanie jak z wiązką, czy są dostępne.
Dlatego właśnie napisałem, aby szczególnie pierwsze trzy strony przeczytał. Tam jest wyjaśnione, że nacisk 100kg przyczepka, 75kg zwykły bagażnik rowerowy, a 85kg Fix4bike.@KrzysztofFly i @endorama zwróćcie jednak uwagę, że aby mieć te 85 kg nacisku trzeba kupić spec bagażnik z systemem Fix4bike