Ale wiesz ze pedal gazu nie jest zero/max ?Po dłuższym użytkowaniu TM3LR i przysłowiowym wyszaleniu się, zacząłem jeździć w chill mode. To oczywiście preferencja indywidualna, ale dla mnie przy standardowych ustawieniach często auto jest po prostu za mocne. Czasami chce na luzie pojechać po bułki i nie wysiadać pod sklepem z mokrym t-shretem i żyłką na czoleAle dobrze że moc jest pod ręką
![]()
a wiesz że pedał działa inaczej w różnych trybach? jest bardziej czuły (nerwowy) w trybie sportowym a gumowaty w ekoAle wiesz ze pedal gazu nie jest zero/max ?
Mozna nim plynnie regulowac przyspieszenie![]()
Za to właśnie cenię TM3 - pomimo iż ma moc gdy potrzebujesz to właśnie precyzja z jaką można ją dawkować przy manewrowaniu, zawracaniu, parkowaniu oraz podczas jazdy w korku najbardziej zrobiła na mnie wrażenie... Też na początku jeździłem w chill mode, teraz już w normal bo jest to naprawdę bezpieczne.Mam też prawie 300 konną spalinówkę V6 w automacie i mam miejsce parkingowe lekko pod górę gdzie staram się podjechać na cm do płotu i Teslą robię to bez problemu, gdzie w spalinówce automat nie toczył się już pod górę a jak dodawałem lekko gazu to ruszał z kopyta. Tu elektronika steruje momentem na kołach tak dobrze że czy z górki, czy pod górkę można fajnie powolutku manewrować.Zapewniam, że w trybie "sportowym" idzie jechać bardzo, bardzo wolno, i precyzyjnie manewrować
Nie wiem, nie mam trybu sport... mam chill/standard i wiem ze pedal inaczej reaguje. dodałem oczko na końcu żebyś nie pomyślał że pisze super poważnie. Ogolnie ja nie rozumiem jazdy w trybie chill ale każdy sobie robi i ustawia co chce.a wiesz że pedał działa inaczej w różnych trybach? jest bardziej czuły (nerwowy) w trybie sportowym a gumowaty w eko
a to sorka - niezauważyłemNie wiem, nie mam trybu sport... mam chill/standard i wiem ze pedal inaczej reaguje. dodałem oczko na końcu żebyś nie pomyślał że pisze super poważnie.