Tesla Model 3 SR+ podrożała!

Ciechan

Fachowiec
Jak rozmawiałem w Tesli pod koniec sierpnia przy odbiorze Tesli SR+ to pytałem o tą większą baterie i mi powiedzieli, jak dadzą większa baterie to dadzą pewnie większą cenę.

Ta wyższa cena to w sumie dobra wiadomość dla osób co mają SR+ bo przy odsprzedaży mamy auto więcej warte.
Ja w obniżkę ceny nie wierze, nawet jak uruchomią fabrykę w Berlinie będą cisnąć auta jak długo będzie popyt. Wystarczy zobaczyć co oferuje konkurencja by zobaczyć, że TM3 i tak jest sprzedawana tanio.

Z tą ceną jak ktoś złożył zamówienie po starej cenie to nawet jak czeka na auto do listopada/grudnia to zapłaci tyle ile było za auto przy odbiorze czy w czasie składania zamówienia?
wg mnie takie argumenty nigdy nie mają sensu, że coś przy odsprzedaży będzie więcej warte.... zwykle jest właśnie odwrotnie, płacz, że "nawkładałem w to pieniędzy i teraz po paru latach nikt na to nie patrzy" ;)) Nie sądzę, żeby ktoś kupując teslę po 3 latach dawał więcej pieniędzy dlatego, że jak była nowa przejeżdżała o 20 km więcej... Tak samo jak nie wierzę, żeby ktoś chciał dopłacić więcej niż 2-3 tys zł do FSD, które kosztowało 40 tys. To się po prostu nie dzieje. A jeszcze teraz, jak wszyscy zaczną w ucieczce przed "polskim wałem" brać leasingi ze zwrotem auta, to już w ogóle nikt na to nawet nie spojrzy. Dlatego flotówki też nie chcą robić Tesli za bardzo - jak oni widzą, że mają sfinansować 40 tys na FSD, a Ty jak im oddasz samochód, to to FSD będzie dla nich nic nie warte, to nawet nie chcą zaczynać. (a pewnie za 3 lata będzie tak samo nic nie warte jak obecnie, tzn nadal będzie obietnicą przyszłych funkcjonalności ;)

solik

Pionier e-mobilności
Tak samo jak nie wierzę, żeby ktoś chciał dopłacić więcej niż 2-3 tys zł do FSD, które kosztowało 40 tys
w Norwegii nikt za to nie chce doplacac przy uzywce ;)

swoja droga jak zloze zamowienie za te 500 zl to moge potem je przepisac np na inna firme jak juz auto dojedzie a oni beda chcieli je sfinansowac?

krzyss

Pionier e-mobilności
w Norwegii nikt za to nie chce doplacac przy uzywce ;)

swoja droga jak zloze zamowienie za te 500 zl to moge potem je przepisac np na inna firme jak juz auto dojedzie a oni beda chcieli je sfinansowac?
Zlozenie zamowienia tak naprawde to tylko przypisanie zamowienia do maila. Potem fakture sobie mozesz wziac na kogo chcesz.

cooler

Pionier e-mobilności
Się nie dziwię. Co się z cenami wyprawia to sajgon: Moja 5-cio letnia toyota sienna jest wyceniana prawie na tyle ile za nią zapłaciłem 5 lat temu, to czemu nowe miały by być tańsze...

cooler

Pionier e-mobilności
Cholercia, byłem już po rozmowie z żoną żeby druga Teslę, tym razem SR+ dokupić... Niby niewielka podwyżka ale jednak szkoda, trochę się cel oddalił, MIC także świetne na trasę, małe zużycie i na starcie lepiej poskładane...
Kto nie zamówił przed podwyżką ten przegrał życie ;)

Michal

Moderator
Biała bez dodatków na firmę (-50% VAT) tak.