MonikaW

Nowy na Forum
Dostałam skany dokumentów do rejestracji od leasingu i niestety nie mam pojęcia skąd wzięli wartości od oświadczenia o danych niezbędnych do rejestracji... Kopiuj wklej, a Ty się człowieku martw. Nikt nie odpowiada na maila, więc nie wiem jak mamy zarejestrować samochód.

Jaceq

Pionier e-mobilności
Witam, niestety również mam taki problem. Odbiór zaplanowany na 24.03, a auto nie zarejestrowane...

Dokumenty odrzucone przez urząd ze względu na błąd w tłumaczeniu homologacji.

Stąd moje pytanie: wie ktoś jak się skutecznie kontaktować z Teslą? Ktoś, gdzieś ma może jakiś bezpośredni kontakt?
Najlepiej mailem.. Jeśli miałaś jakieś wiadomości od nich to w odpowiedzi. Jeśli nie to: Anna Glapa <[email protected]> , Nicole Rudnik <[email protected]> . Wpisz w temacie i/lub w wiadomości nr zamówienia, żeby łatwiej Panie mogły namierzyć.

Deseteral

Nowy na Forum
Ten wątek z wagami przewijał się na Facebookowej grupie.
Waga na homologacji jest o 75 kg większa, niż na polskim zaświadczeniu, ponieważ zawiera wagę kierowcy - 75 kg. U mnie też tak jest i zarejestrowałem bez problemu, ale są urzędnicy którzy robią z tym problemy.

Piti

Zadomawiam się
Ten wątek z wagami przewijał się na Facebookowej grupie.
Waga na homologacji jest o 75 kg większa, niż na polskim zaświadczeniu, ponieważ zawiera wagę kierowcy - 75 kg. U mnie też tak jest i zarejestrowałem bez problemu, ale są urzędnicy którzy robią z tym problemy.
Dlatego wysyłają 2 kartki z innymi danymi masy pojazdu. Ok, rozumiem!

Ale u mnie w papierach jest inny błąd: maksymalna ładowność auta = 2248 kg (gamoniowaty pracownik się pomylił), a w oryginale homologacji jest 2448 kg (to jest realna liczba).

Moje papiery nie przejdą. Czy dostanę nowe ? Kto to wie, dzwonienie jest bezcelowe, maila wysłałem ze zdjęciem ich błędu…

bart_zaw

Posiadacz elektryka
No to się módl, aby urzędnik zajmujący się rejestracją twego auta znał angielski techniczny😀
Ale to nie kwestia modlitw - druk EC, CE ECE czy jak go każdy kraj Unii sobie nazwie ma te same pola jak numerowane w każdym kraju + przy rejestracji dane są zaciągane przez cepik na postawie numeru homologacji ogólnej modelu, potem korekta o oświadczenie producenta (nie jest to tłumaczenie ani żadna jego forma) tylko chory relikt/ wymysł naszych wydziałów komunikacji do przeliczenia nacisków na osie/ koła z kN na kg + waga indywidualna konkretnego egzemplarza bo ta w Certyfikacie jest ogólna dla modelu bez płynów i kierowcy itd. Oświadczenie producenta dotyczy jednostkowo konkretnego egzemplarza auta i tak na swoim przykładzie wiem że odbierałem 11 identycznych aut i identycznymi certyfikatami ale każdy miał na oświadczeniu kilka/ kilkanaście kilo różnicy więc te parametry mam w dowodach rej.

Urzędnik w wydziale komunikacji zawsze ma problem jak coś jest inne ale dobry argument to zawsze prośba o pisemną odmowę rejestracji - wtedy albo przyjdzie kierownik i ruszy do przodu albo zadzwonią do nadrzędnych speców o poradę.

bart_zaw

Posiadacz elektryka
Dlatego wysyłają 2 kartki z innymi danymi masy pojazdu. Ok, rozumiem!

Ale u mnie w papierach jest inny błąd: maksymalna ładowność auta = 2248 kg (gamoniowaty pracownik się pomylił), a w oryginale homologacji jest 2448 kg (to jest realna liczba).

Moje papiery nie przejdą. Czy dostanę nowe ? Kto to wie, dzwonienie jest bezcelowe, maila wysłałem ze zdjęciem ich błędu…
Auto osobowe nie ma ładowności - chyba chodzi o maksymalna masę pojazdu ale to już może być problem bo muszą być takie same i szczególnie pokrywać się z wklejkami na aucie

MonikaW

Nowy na Forum
Załączam zdjęciach naszych dokumentów. Mamy leasing. Rejestruje jakiś pośrednik. Najpierw był inny problem, teraz jest z oświadczeniem o danych do rejestracji. Może ktoś spojrzy i powie mi o co im chodzi, bo już zgłupieliśmy...

Zrzut ekranu 2023-03-16 o 14.51.16.pngZrzut ekranu 2023-03-16 o 14.51.59.png

Piti

Zadomawiam się
Auto osobowe nie ma ładowności - chyba chodzi o maksymalna masę pojazdu ale to już może być problem bo muszą być takie same i szczególnie pokrywać się z wklejkami na aucie
Maks masa dopuszczalna - o to mi chodziło z ta „ładownością”

Najnowsze dyskusje