Michal

Moderator
Mnie zawsze zastanawia skąd tacy goście mają kasę na takie auta. Musi lombard prowadzić ;)

Piti

Zadomawiam się
Ciekawe, czy przy ładowarce przyznasz,ze Piti to Ty? Mam nadzieję, że nie będziesz miał z tym problemów.... zresztą, nawet nie będziesz musiał, każdy od razu zauważy kunszt mistrza ciętej riposty...
No niektórzy nie wytrzymują kunsztu ciętej riposty, umieją się tylko chwalić achy i ochy…
Nie mam zamiaru ładować się na ładowarkach.

PS. Ciekawe jak poznasz ze piti to ja. Na ładowarce siedzi sie w aucie i coś ogląda, czyta książkę, kawę pije w spokoju, itp…

Kolejny bezPCIOWY komentarz 😀
Takie mdłe ludzie niektórzy tu są…

Chris

Posiadacz elektryka
Mnie zawsze zastanawia skąd tacy goście mają kasę na takie auta. Musi lombard prowadzić ;)
aj tam kasa nie ma nic wspólnego charakterem, inteligencją i wychowaniem..., niektórzy zwyczajnie inaczej nie potrafią się dowartościować, taki mają sposób na życie, chłop tak ma i już, nie poradzisz, jak komuś nie dowali (w jego ocenie) i nie pokaże, że jest "miszczem", a reszta to "pajace" to nie jego dzień. Pomyśl, że przynajmniej pójdzie spać zadowolony z siebie, nie huknie na żonę i dzieciaki, bo odreagował na forum, także są plusy. Nakarmi swoje ego wpisami takimi jak ten mój teraz, podjara się, że ktoś z nim dyskutuje, że ktoś mu w ogóle odpowiada, że go nie ignorują i znowu jest w centrum uwagi. Inaczej mówiąc... karmimy trola. Może już wystarczy.

Chris

Posiadacz elektryka
No niektórzy nie wytrzymują kunsztu ciętej riposty, umieją się tylko chwalić achy i ochy…

PS. Ciekawe jak poznasz ze piti to ja. Na ładowarce siedzi sie w aucie i coś ogląda, czyta książkę, kawę pije w spokoju, itp…

po dresach z trzema paskami

Alef

Zadomawiam się
Podjeżdżałem dzisiaj na parkingu do auta blisko, nic nie było, nic nie pikało, żadnych linii nie pokazywało ☹️ musiałem na kamery patrzyć
Jesteś pewien ze masz już ta nową wersie? U mnie działa. Jak uruchomiałem auto po aktualizacji, występował komunikat „loading tesla vision” czy coś w tym rodzau. PS dodałem ciebie w ban po przeczytaniu tekstów wyżej dlatego nie będę widział kolejnych pytań, sorki

Attachments

• 234B3000-94F6-4E78-85D8-C9FCF45C871F.jpeg
    234B3000-94F6-4E78-85D8-C9FCF45C871F.jpeg
    880,9 KB · Liczba wyświetleń: 11
Last edited:

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Napisz o której odebrałeś finalnie.
21:17

Wrażenia: ja byłem punktualnie, o 17 przy stoliku miłej pani, informacja, że czekamy 1h, po godzinie kolejny raz to samo. Wybrałem się na zabroniony parking za salonem, samochód o 19:30 stał jeszcze zapakowany w papierki (miał zabezpieczenia), kolejny raz prośba, tym razem ruszyło. Około 20:30 samochód się ruszył przed salon, oględziny i widać wszędzie klej po zabezpieczeniach, nie umyty. Prośba o myjnie, bo zdrapywanie kleju z kamerek nie jest moja ulubiona zabawa, finalnie 21:20 już nacisnąłem pedał gazu po raz pierwszy.

Ogólnie impreza taka jak w cukierni na tłusty czwartek, kolejki, masa ludzi, ale wszystko szło sprawnie, po ilości tablic jakie widziałem to minimum 25 samochódów wyszło od 17.

Stoi kilka X, dużo S, lawety przyjeżdżały cały czas. Za salonem parking na 50 samochodow, 90% z nich z naklejkami zabezpieczającymi.

Ogólnie działa to tak: przybywasz na miejsce, lecisz do obsługi, oni na chacie piszą do serwisu, że przybyłeś po samochód z VIN xyz, loteria, czy serwis/myjnia weźmie twoje auto, czy nie. Moje stało zastawione czarnym Y, a nie wydaje mi sie, żeby ktoś czarnego Y odbierał dziś przy mnie.

Najzabawniejsza sprawa to telefon Pani Nicoli o godzinie 20, czy odbiorę samochód dziś :), a ja w tym momencie rozmawiałem z inna Panią z Tesli w sprawie już opóźnionego wydania… śmiechom nie było końca.

Samochód petarda, bardzo cichy w porównaniu do mojego poprzedniego 10 latka. Przesunięta maska, ale już naprawiłem - otwierając ja i lekko pociągając w jedna ze stron, wniosek taki, mozliwe, że ktoś zaparł się o otwarta klapę i ona nie jest na tyle stabilna. Mankament z uszczelkami w drzwiach, strasznie mocno trzeba drzwiami klapnąć, aby zamknąć, musze przeczytać o tym wątek.

1680218509682.jpeg

Attachments

• CE681BE3-7351-4DAB-8503-B44A193B53A1.jpeg
    CE681BE3-7351-4DAB-8503-B44A193B53A1.jpeg
    2,4 MB · Liczba wyświetleń: 30
  • 35D3506B-9262-4554-B050-7C0D18B7EC76.jpeg
    35D3506B-9262-4554-B050-7C0D18B7EC76.jpeg
    3,4 MB · Liczba wyświetleń: 32
Last edited:

gim-kg

Pionier e-mobilności

Jeżeli nie masz zamiaru ładować się na ładowarkach to rozumiem, że będziesz jeździł tylko w koło komina i ładował się w domu. Widzisz kupiłeś pierwszego elektryka i nie wiesz jak to działa jeszcze. Właśnie na ładowarkach zgłasza SuC często rozmawiają użytkownicy i wymieniają się doświadczeniami. Dokładnie tak jak na forum ale w realu. Swoimi, nie boje się użyć tego określenia, chamskimi wpisami denerwujesz ludzi którzy już zaczęli ciebie banować. Później jak będziesz chciał się coś dowiedzieć w sprawie samochodu to będziesz biadolić, że nikt ci nie odpowiada. Pamiętaj jak to było, gdy chciałeś aby ludzie opisywali swoje odbiory jeszcze przed tym jak odebrałeś. Albo teraz w temacie Tesla Vision i wyobraź sobie że nikt nie odpisuje bo każdy cię zbanował. Właśnie @Alef to zrobił.

itguy

Posiadacz elektryka
raport z frontu
lecę sobie lawetą po Tesle Y bo nie udało się zarejestrować
jutro rano 9:00 czekam pod bramą pakuję i do domu na Szczecin
do zobaczenie na miejscu dla tych co też odbierają
wszystko express szok to jest nowa jakość obsługi jestem mega zadowolony
Wydali Ci auto na lawecie?

itguy

Posiadacz elektryka
Czyli czas zacząć wątek "Dostawy Q2"? 😅
Zdecydowanie;)

Ps w duszy trochę się cieszę że nie udało mi się odebrać, tyle emocji z wspólnego czekania w nowym wątku by mnie ominęło :p