aadamuss

Posiadacz elektryka
Wczoraj zaraz po publikacji zniżek zamówiłem Y quicksilver long range. Dzisiaj dostałem vin i fakturę😉🤔🫣. Vin po zalogowaniu na stronie sie pojawia, a najlepsze że jest informacja że całoś ć kwoty opłacona 😱😅. Szacowana dostawa miała być marzec maj. Czyżby wyprzedawali auta które mają na placu?
Wygląda na to, że jak trafisz z zamówieniem na to co jedt na placu to masz na już.

pluto

Pionier e-mobilności
Osoba która mieszka niedaleko fabryki GF Shanghai i robi często zdjęcia placu lub nakręca filmiki potwierdziła że znaczna część aut której do tej pory stoją na placu były wyprodukowane w ubiegłym roku - jak Tesla podejdzie do tych aut nie wiadomo.

Niemniej niektóre osoby które odbierały auta pod koniec roku miały już rocznik 2023 - miejmy nadzieję że tak będzie.
Po nadaniu numeru VIN powinien w kodzie strony pojawić się rocznik auta. W innym przypadku trzeba będzie przesunąć dostawę aut na II kwartał - 3- 4 miesiące mnie nie zbawi a być może pojawią się nowe rozwiązania techniczne.

Last edited:

zibizz1

Pionier e-mobilności
Od pażdziernika mogą nadawać VIN na nowy rok, i Tesla zazwyczaj zmienia w listopadzie. Mój odebrany pod koneic listopada ma już 2023. W tym roku mniej wiecej w połowie pażdziernika już zaczeły byc przypisywane nowe VINy. Nie wiem czy też w przypadku 3/Y VIN z 2023 nie jest powizany z brakiem czujników

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Y LR jak zamówię lakier chery + hak to przekroczę limit ceny, można zamontować sobie gdzieś hak np. westfalię i to będzie działało jak orginał i nie bedzie nic świeciło się, nie będzie problemu z gwarancją?

Robur82

TM3 SR HL 24 Enyaq 80 23r
Montował ktoś porządny hak typu westfalia poza ASO Tesli? Jaki to koszt i jak to ma się do gwarancji?
Kto to może dobrze zrobić, bo może za 1/2 ceny ogarnie się temat?

Giaur77

Fachowiec
Montował ktoś porządny hak typu westfalia poza ASO Tesli? Jaki to koszt i jak to ma się do gwarancji?
Kto to może dobrze zrobić, bo może za 1/2 ceny ogarnie się temat?
Poza montażem, ASO wgrywa / odblokowuje soft.

Jak już zostało wspomniane powyżej, do modelu Y (u mnie akurat LR i w SR chyba nie ma ograniczeń) można zamontować po odbiorze. Koszt taki sam jak przy zamawianiu auta.