ciastek

Pionier e-mobilności
Naprawdę nie ma takiej podstawowej funkcjonalności czujników?
Możesz wyłączyć dźwięk czujników. Nie znam innej opcji.
Przy okazji warto wspomnieć, że tryb przyczepy wyłącza też Autopilota (Autosteer). Zostaje tylko TACC.

Proxy84

Fachowiec
Osoba która mieszka niedaleko fabryki GF Shanghai i robi często zdjęcia placu lub nakręca filmiki potwierdziła że znaczna część aut której do tej pory stoją na placu były wyprodukowane w ubiegłym roku - jak Tesla podejdzie do tych aut nie wiadomo.

Niemniej niektóre osoby które odbierały auta pod koniec roku miały już rocznik 2023 - miejmy nadzieję że tak będzie.
Po nadaniu numeru VIN powinien w kodzie strony pojawić się rocznik auta. W innym przypadku trzeba będzie przesunąć dostawę aut na II kwartał - 3- 4 miesiące mnie nie zbawi a być może pojawią się nowe rozwiązania techniczne.
Mój to Quicksilver, czyli z Berlina nie GF. Dzisiaj dostałem potwierdzenie że auto jest na placu i na mnie czeka i jest ciśnienie żeby odebrać od razu.. . Ogarniam temat i leasing bo jestem zdecydowany, ale spodziewałem się zgodnie z szacowanym terminem dostawy na wiosnę.

pluto

Pionier e-mobilności

termipl

Nowy na Forum
Tesla obniża ceny dostałem maila że moje zamówienie na tesla model Y zostanie zaktualizowane w ciągu 48 godzin a wczoraj dostałem maila od tesli że moje zamówienie zostało zaktualizowane więc wchodzę na konto i cena dalej pozostała bez zmian czy mieliście taki przypadek ? Jaja sobie robią... no i jeszcze jedna ciekawostka mój znajomy zamawiał tesle taką samą jak moja pod koniec grudnia czyli 2 tygodnie później ode mnie i wczoraj odebrał samochód a ja dalej nie mam nawet nr vin...

radioaktywny

Pionier e-mobilności
Tesla obniża ceny dostałem maila że moje zamówienie na tesla model Y zostanie zaktualizowane w ciągu 48 godzin a wczoraj dostałem maila od tesli że moje zamówienie zostało zaktualizowane więc wchodzę na konto i cena dalej pozostała bez zmian czy mieliście taki przypadek ? Jaja sobie robią... no i jeszcze jedna ciekawostka mój znajomy zamawiał tesle taką samą jak moja pod koniec grudnia czyli 2 tygodnie później ode mnie i wczoraj odebrał samochód a ja dalej nie mam nawet nr vin...
Nie denerwuj się, najważniejsze że dostałeś info o obniżce. Widać, że Tesla nie nadąża z uaktualnianiem. Daj im parę dni.

termipl

Nowy na Forum
Tak dostałem ale też dostałem maila że moja cena jest już zaktualizowana to wszedłem zobaczyć o ile cena się zmieniła a tu taka sama cena jak wcześniej ręce mi opadły... a żeby było śmieszniej to salon Tesli w ząbkach nie odbiera telefonu dzwoniłem już 6 razy na 6 czekałem półtorej godziny i dałem sobie spokój

EDIT: Po próbach kontaktu w końcu obniżyli cenę pojazdu.

Last edited:

termipl

Nowy na Forum
Czy ktoś z was odebrał w ostatnim czasie model Y Performance ? na stronie tesli są w zasadzie dostępne same modele 3 ?
Ewentualnie czy ktoś coś wie kiedy będą mieli w ząbkach dostawę modelu Y jeszcze w styczniu ?

xhonet

Zadomawiam się
Czy ktoś z was odebrał w ostatnim czasie model Y Performance ? na stronie tesli są w zasadzie dostępne same modele 3 ?
Ewentualnie czy ktoś coś wie kiedy będą mieli w ząbkach dostawę modelu Y jeszcze w styczniu ?
Kolega odebrał kilka dni temu. Egzemplarze z Berlina przywożone są losowo. Trzeba czekać.