Tesla Model Y, dostawy III kwartał 2022

Robert RM

Zadomawiam się
Początek marca, oryginalnie miałem w systemie odbiór widoczny na lipiec, oraz telefony w czerwcu czy jestem gotowy do odbioru. Teraz odbiór do ustalenia. VIN-u brak.
Ja podobnie.
Zamowiony w marcu. W czerwcu tel czy jestem gotowy (nie byłem). VINu na stronie brak, ale dzwonili z Tesli żebym szykował leasing bo będzie do odbioru za 3 tyg.

misha555

Zadomawiam się
Ja miałem zapytanie mailowe 14 lipca, potwierdziłem gotowość (gotówkową) i od tego czasu kompletna cisza

xhonet

Zadomawiam się
U mnie właśnie pokazał się marzec 2023 😂 Pierwotnie był sierpień. Zamawiałem 1 maja TMYP białą z czarnym wnętrzem.

Szczerze zaczynam się zastanawiać nad zmiana na Etrona (GT lub Sportback) który jest droższy, ale dostępny od ręki.

Piotor

Nowy na Forum
U mnie właśnie pokazał się marzec 2023 😂 Pierwotnie był sierpień. Zamawiałem 1 maja TMYP białą z czarnym wnętrzem.

Szczerze zaczynam się zastanawiać nad zmiana na Etrona (GT lub Sportback) który jest droższy, ale dostępny od ręki.
MIG YP (biała/czarny środek) czyli taki super standard zamawiana w Polsce z obecnym terminem marzec’23? 😳
Ta przewidywana data wyświetla się w aplikacji czy na stronie na koncie?

pluto

Pionier e-mobilności
23 sierpnia RCC Antwerp przypływa do Koper - na pokładzie ponad 4 tys. TMY - może coś będzie dla Polski :) jeśli tak to na początku września pierwsze odbiory aut z Chin.

pluto

Pionier e-mobilności
GF Berlin rozpoczął dostawę wyprodukowanych tam wersji LR - pierwsi klienci dostają VIN z Niemiec.
Na razie tylko w kolorze białym i czarnym.

Last edited:

pluto

Pionier e-mobilności
To może będzie miała inne fotele znane z wersji Performance - dodatkowe szwy /obszycia/ zapewniające sztywność siedziska :)

RafalO

Zadomawiam się
To może będzie miała inne fotele znane z wersji Performance - dodatkowe szwy /obszycia/ zapewniające sztywność siedziska :)
No i czytam że komfort zawieszenia w berlińskich lepszy. Także nie nastawiać się negatywnie i czekać co Tesla dla mnie wylosuje.