Tesla model Y, dostawy IV kwartał 2022

zibizz1

Pionier e-mobilności
Wychodząc możesz nacisnąć kłódkę na ekranie to zamyka szybko i gasną światła.
Nie gasną, trzeba wejść w światła i tam jest opcja który była zaznaczona że swiatła zostaja zapalone jakis czas po zamknięciu

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Wydaje mi się, że wycięcie czujników nie było pochopną decyzją a koniecznością z uwagi na możliwy brak komponentów. Zamiast blokować fabryki to zrezygnowali i poszli w Tesla Vision.

Do dzisiaj przecież samochody ICE czeka długi okres czasu bo brakuje prostej elektroniki.

Bartłomiej S

Posiadacz elektryka
Tylko ze jak przestali montować radar to kamery od razu przejęły funkcje. Dodatkowo byli tak pewni, ze wyznaczyli radar innym co mieli go na wyposażeniu.

Tutaj sytuacja jest odwrotna. Nie wyłączają czujników w starych autach, funkcje kamery nie są w stanie zastąpić od razu czujników.

Wątpię ze tesla ma problemy finansowe i natychmiast musiała zaoszczędzić 120 dolarów (stawki od Munro).

Jedynie co uzasadnia brak montażu czujników bez gotowego oprogramowania, które przejmie działanie bez straty dla użytkownika to właśnie brak tych komponentów na rynku.

Michal

Moderator

ciastek

Pionier e-mobilności
I jak to wygląda na żywo? Był nowy czerowny?
Nie było czerwonego.
Słabe warunki na ocenę lakieru - pochmurny wczesny wieczór. Lakier wydał mi się wyjątkowo gładki, a brokat mniej dostrzegalny niż w midnight silver metallic.
Może być ciekawy, lecz w tych warunkach był zwykłym, nudnym szarym. :D

Tylko ze jak przestali montować radar to kamery od razu przejęły funkcje. Dodatkowo byli tak pewni, ze wyznaczyli radar innym co mieli go na wyposażeniu.

Tutaj sytuacja jest odwrotna. Nie wyłączają czujników w starych autach, funkcje kamery nie są w stanie zastąpić od razu czujników.

Wątpię ze tesla ma problemy finansowe i natychmiast musiała zaoszczędzić 120 dolarów (stawki od Munro).

Jedynie co uzasadnia brak montażu czujników bez gotowego oprogramowania, które przejmie działanie bez straty dla użytkownika to właśnie brak tych komponentów na rynku.
Mają marżę około 30 na każdym aucie, myślę że te sto dolarków to im lata w porównaniu do shitstormu jaki teraz o to jest