Tesla Model Y - gadżety

Fryto

Zadomawiam się
Kołpaki przyszły:

PRZED: View attachment 11684

PO:
View attachment 11685

Tricks&Tips: Aby zdjąć kołpaki nie należy ciągnąć... jak w instrukcji jest napisane, wystarczy bez użycia praktycznie siły wcisnąć zaciski, które znajdują się po wewnętrznej stronie - łatwo je wykryć palcami.
I tak to słabo wygląda. Jednak felga to felga

itguy

Posiadacz elektryka
Kołpaki przyszły:

PRZED: View attachment 11684

PO:
View attachment 11685

Tricks&Tips: Aby zdjąć kołpaki nie należy ciągnąć... jak w instrukcji jest napisane, wystarczy bez użycia praktycznie siły wcisnąć zaciski, które znajdują się po wewnętrznej stronie - łatwo je wykryć palcami.
w sumie to chyba mają identyczny kształt jak oryginały? po za tym że zakrywają też rant

Vangass

Posiadacz elektryka
A tutaj moje czarne kołpaki Yikun, udało się trafić wysyłkę z PL nawet.
Ps. nie zwracajcie uwagi na "podeszczowe" dodatki na białym lakierze ;-)
IMG_20230617_110103.jpg

Jaceq

Pionier e-mobilności
IMG_3669.jpeg
Dziś przyjechał wieszaczek. Zamówiłem z ciekawości. Działa bardzo spoko i jest nadspodziewanie solidny jak na kilka złotych ;-) Nie blokuje guzików do składania foteli, jest wpinany obok. Póki co siedzi dość stabilnie..
https://pl.aliexpress.com/item/1005005497399484.html

mm-tesla

Posiadacz elektryka
w sumie to chyba mają identyczny kształt jak oryginały? po za tym że zakrywają też rant
tak, są lekko grubsze, solidniejsze niż oryginały. Kształt dokładnie ten sam, zakrywają rant.

Chris

Posiadacz elektryka
Może się komuś przyda - dla tych, którzy kupują używane 20 Induction, albo turbine po BARDZO CHORYCH cenach od handlarzy, których wysyp ostatnio, zazwyczaj z oponami zimowymi... na ebay felgi Induction nowe za 6330 zł + czujniki i opony nowe Pirelli P Zero na allegro, mi cały nowy zestaw wyszedł 10800 zł.
1687808401327.png

Attachments

• Zdjęcie WhatsApp 2023-06-26 o 21.33.11.jpg
    Zdjęcie WhatsApp 2023-06-26 o 21.33.11.jpg
    557 KB · Liczba wyświetleń: 54
Last edited:

ducarider

Posiadacz elektryka
Może się komuś przyda - dla tych, którzy kupują używane 20 Induction, albo turbine po BARDZO CHORYCH cenach od handlarzy, których wysyp ostatnio, zazwyczaj z oponami zimowymi... na ebay felgi Induction nowe za 6330 zł + czujniki i opony nowe Pirelli P Zero na allegro, mi cały nowy zestaw wyszedł 10800 zł.
View attachment 11698
Tylko, że z opisu wynika STYLe. Czyli nie oryginalne Tesla. Przyszły Ci już ?