Tesla Model Y LR - Dostawa Q4

piotr_ev

Fachowiec
Z tego co pamiętam electrek od jakiegoś czasu obsmarowuje Tesle jak tylko może, więc ich artykuły mogą nie być zbyt obiektywne. Tam był jakiś konflikt na Twitter chyba nawet z Elonem bezpośrednio, a napewni z kilkoma znanymi osobami ze świata YT/TT Tesla US.
Chyba ten założyciel electrec się wyzywa bo Elon go zablokował na TT

Giaur77

Fachowiec
Tutaj bardziej pozytywnie. Tylko 1000 sztuk.
w tym artykue piszę już o datach produkcji 16/06/2020 - 10/11/2021. Moja TMY się w tym okresie mieści... Myślę, ze Tesla chyba poważnie podchodzi do tematu i - jeżeli auto jest dotknięte przypadłością, to je wezwie na serwis. Poprawcie mnie, jeżeli się mylę ;)

Michal

Moderator
Gdzieś na stronie Tesla jest stronka do sprawdzania, czy Twoje auto jest objęte jakimkolwiek recallem. Tutaj znajdziesz link do niej: [kilk]

piotr_ev

Fachowiec
w tym artykue piszę już o datach produkcji 16/06/2020 - 10/11/2021. Moja TMY się w tym okresie mieści... Myślę, ze Tesla chyba poważnie podchodzi do tematu i - jeżeli auto jest dotknięte przypadłością, to je wezwie na serwis. Poprawcie mnie, jeżeli się mylę ;)
Ale to nie dotyczy przypadkiem tylko modeli z freemont gigafactory?

Michal

Moderator
Pewnie tak jest, tylko nie mamy nikogo, kto miałby zaproszenie na serwis, żeby o tym opowiedział :)

piotr_ev

Fachowiec