Tesla Model Y LR/P - Dostawa Q1 2022

Pawlick

Nowy na Forum
Byłem w Szwecji wielokrotnie, nie ma co porównywać, drogi tam są zdecydowanie lepsze.
Wracając do tematu oddałem RAV4 Plugin po testach i mogę stwierdzić, że tutaj zawieszenie znów zbyt mocno pływa, nie wiem czy jednak nie lepsze sztywniejsze jak w Tesli. Niestety RAV4 Plugin zasięg na prądzie mnie rozczarował. Jedziesz na prąd, wracasz na benzynę jeśli trasa trochę dłuższa co daje dziwne odczucie, że to bez sensu. Na obecną chwilę podtrzymuję swoje zamówienie na model Y, gdyż hybryda Plugin to jakby zaprzeczenie dwóch napędów - benzyna zła, damy prąd a po wyczerpaniu baterii - prądu za mało, dobrze że masz benzynę. Tesla Y wychodzi na to, że mimo swojej bryły i miejsca wewnątrz dla całej rodziny daje najbardziej sportowe wrażenia z jazdy, w tym mam na myśli prowadzenie na zakrętach.

Last edited:

ZYSKA

Nowy na Forum
(...)
Mam nadzieję, że nie łamię regulaminu forum zamieszczając powyższą informację, ale jestem świadom, że cześć forumowiczów nie używa tej społecznościówki.
Administratorów/Moderatorów proszę o wyrozumiałość bądź ocenzurowanie wpisu pozostawiając wątek celem zebrania osób, które w pierwszym kwartale 2022 roku będą odbierali swoje Y-ki.

Zrobiła się taka niezręczna cisza?

kamer7

Zadomawiam się
Podobno od dzisiaj zaczynają się odbiory Modelu Y, jako pierwszy model Performance. Czy ktoś ma informację z kiedy to zamówienie? Sam zamawiałem LR na 20" pod koniec marca 2022 gdy miałem datę ustaloną na czerwiec ale po cichu liczę, że uda się wcześniej. Z perspektywy czasu zamówiłbym Performance, gdybym wiedział, że będą wcześniej, bo to data odbioru była moim głównym kryterium wyboru wersji.

Łukasz Bigo

Pionier e-mobilności
Członek redakcji
Boty na forum!

Tak to bywa :)

Ten spam był sprytny, zablokowałem cały zakres IP.

W przyszłości proszę nie komentować całej wypowiedzi, żeby nie zostawał adres URL promujący spam. Wystarczy zgłaszać. Dziękuję.

poochaty

Posiadacz elektryka
Złożyłem wczoraj zamówienie na model Performance. W aplikacji pokazuje sierpień, ale w Tesli poinformowali mnie, że odbiory będą prawdopodobnie w czerwcu. Pożyjemy - zobaczymy :)
Gratuluję! Biała czy czarna?

xhonet

Zadomawiam się
Biała, ale i tak od razu po wyjeździe z salonu będzie jechać na oklejenie i wygłaszanie nadkoli:) pochwale się kolorem jak będzie gotowa :)