Forum Samochody Elektryczne
Fora
Nowe posty
Search forums
Pokaż najnowsze
Nowe posty
New media
New media comments
New resources
Najnowsze aktywności
Media
Nowe multimedia
Nowe komentarze
Search media
Resources
Najnowsze recenzje
Search resources
Log in
Register
What's new
Szukaj...
Szukaj...
Szukaj tylko w tytułach
By:
Nowe posty
Search forums
Menu
Log in
Register
Install the app
Install
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Tesla Model Y - wallbox
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Napisz odpowiedź
[QUOTE="Michal, post: 16672, member: 89"] Jest sens jeśli zamierzasz w przyszłości mieć auto, które może obsługiwać taki standard i zależy Ci na szybszym ładowaniu - np. Smart fortwo EV albo Tesla model S/X. Przykładowo taki Smart EV może się na 22kW AC naładować w godzinę i to najszybsza możliwość dla niego, bo nie obsługuje ładowania DC. Zwykle wystarczy Ci ładowanie "przez noc" więc i 5kW byłoby ok ale wiadomo, raz na rok zdarzy się potrzeba naładować trochę szybciej. Ja do niedawna ładowałem TM3LR tylko ze zwykłego gniazdka z mocą 3kW i spokojnie mi wystarczało na co dzień. Aż się okazało, że gniazdko było źle zamontowane i zaczęło iskrzyć... Dobrze że nie spaliłem garażu, bo cały drewniany... Teraz wstawiłem sobie porządnie gniazdo 3p 16A i używam tego przenośnego EVSE Tesli 11kW wpiętego na stałe - ładowanie od 0% do pełna w 7 godzin. Planuję zakup Smart-a jako drugiego auta, bo zajmuje mało miejsca w garażu, więc może i przydałaby mi się większa moc ładowania ale ciężko mi sobie wyobrazić scenariusz, żebym nie mógł poczekać 2h na ładowanie. [/QUOTE]
Verification
Wyślij odpowiedź
Fora
WALLBOKSY, przewody, EVSE, ładowanie w domu
Wallboxy, przewody, słupki ładowania
Tesla Model Y - wallbox