Cześć.
Mam od blisko 3 lat TMY LR 7os. z FSD sprowadzoną z USA.
Zauważyłem ciekawe zjawisko podczas aktualizacji.
Ostatni pobrała mi się aktualizacja z FSD 2024.14.8 z FSD Nadzorowanym v12.3.6.
Po pobraniu w 100% kliknąłem zainstaluj, nie wydarzyło się nic po czym informacja o aktualizacji znikęła i samochód pozostał na 2024.8.9.
Tak jakby Tesla zorintowała się dopiero po pobraniu, że pojazd jest w EU.
Poprzednia aktualizacja FSD pobrała mi się i zainstalowała - oczywiście FSD bie dało sie uruchomić za to samochód nie przechodził w stan uśpienia i zużywał 3% aku/d czas postoju z wyłączonym sentry.
W związku z tym mam pytania do forumowiczów
1. Czy aktualizacje są wspólne dla wszystkich Tesli, tylko w zależnosci od modelu/kraju odpowiednie moduły są włązcane/wyłączne?
2. Czy ograniczone FSD którego używam w Polsce (rozpoznawanie świateł i znaku stop etc.) działa na algorytmach "starych" czy jest aktualizowane do obecnych algorytmów opartych o ML?
Pozdrawiam
Marek
btw. to mój pierwszy post na forum
Mam od blisko 3 lat TMY LR 7os. z FSD sprowadzoną z USA.
Zauważyłem ciekawe zjawisko podczas aktualizacji.
Ostatni pobrała mi się aktualizacja z FSD 2024.14.8 z FSD Nadzorowanym v12.3.6.
Po pobraniu w 100% kliknąłem zainstaluj, nie wydarzyło się nic po czym informacja o aktualizacji znikęła i samochód pozostał na 2024.8.9.
Tak jakby Tesla zorintowała się dopiero po pobraniu, że pojazd jest w EU.
Poprzednia aktualizacja FSD pobrała mi się i zainstalowała - oczywiście FSD bie dało sie uruchomić za to samochód nie przechodził w stan uśpienia i zużywał 3% aku/d czas postoju z wyłączonym sentry.
W związku z tym mam pytania do forumowiczów
1. Czy aktualizacje są wspólne dla wszystkich Tesli, tylko w zależnosci od modelu/kraju odpowiednie moduły są włązcane/wyłączne?
2. Czy ograniczone FSD którego używam w Polsce (rozpoznawanie świateł i znaku stop etc.) działa na algorytmach "starych" czy jest aktualizowane do obecnych algorytmów opartych o ML?
Pozdrawiam
Marek
btw. to mój pierwszy post na forum