Emocje u mnie były jak w zeszłym roku miałem ochotę dołożyć sobie Ionity do punktów postoju
Testowo ładowałem na Ionity w Czechach - poszło od kopa z aplikacji. Potem już tyko Suc Tesli i zajeżdżamy na Otocak - kolejka na 30 min - myslę sobie - dojedziemy do Gospic na Ionity ...
Pierwszy zonk - w nawigacji Tesli stacja IO była w centrum mieściny a w rzeczywistości na drodze dojazdowej do/z autostrady ...
Drugi zonk - dojeżdżamy z zasięgiem 3km - kolejka, upał jeszcze trwa (dobrze, że jest knajpka z WC), w końcu podjeżdżam pod jedną fajkę, podłączam, odpalam apkę - wyskakuje błąd, że dostawca płatności nie jest dostępny.
Żona instaluje apkę Ionity na innym telefonie, loguję się, podłączam auto - dalej ten brak płatności. 20 min nerwowego przestawiania auta. Chorwat proponuje użycie swojej karty Ionity zamiast appki (oczywiście terminale płatnicze przy fajkach nie działają)
Na infolinii 15 min próby zaradzenia kończą się "w takich przypadkach mamy dla klienta 20kWh darmowego ładowania, bo widzimy błędy w systemie" - DUZY plus za ten pakiet
udało się zajechać koło Zadaru na SuC i od tego momentu podziękowałem Ionity