Tesla Poland - Trade-in

piotr_ev

Fachowiec
Cześć,

Czy w Polskim salonie Tesla można pozostawić stare auto w rozliczeniu?
Jeśli nie teraz, to czy słyszeliście jakieś plotki od kiedy będzie można i czy w ogóle? :)

Pozdr

danielm

Pionier e-mobilności
Potwierdzam plotki, że od 2022. Ale czy się spełni - zobaczymy za od 3,5 do 15,5 miesięcy.
offtopic ale: w 2017 roku tesla berlin twierdziła że w 2018 będziemy mieli salon i warsztat w polsce wyszło 2,5 lata opóźnienia
offtopic 2: w kwietniu 2019r Elon ogłosił że wszystkie modele 3 mają od marca 2019 montowane najnowsze komputery FSD i jak ktoś ma starsze auto i ma FSD to mu za darmo wymienią na nowy. a tymczasem odebrałem swoje w sierpniu 2019 ze starszym komputerem, mam FSD i od 2 lat czekam na wymianę. tę oferują na razie tylko w Holandii, krajach skandywanwskich. resza Europy nadal czeka. na stronie wyświetla się że od Q2 2021

danielm

Pionier e-mobilności
Wymiana za darmoszkę? Nie można w ramach wakacji pojechać do Skandynawii? Kopenhaga czy Sztokholm to można na parę dni wsiąknąć.
tak za darmo. nie wiem czy by mi to zrobili w innym kraju i czy od ręki ale ja domator jestem. może na Berlin bym się dał namówić a tak czekam na Warszawe i co miesiąc od ponad roku wysyłam im maila czy już można :)