Tesla problem z komunikacją przez aplikację

grregg

Fachowiec
Często mam problemy z komunikacją z Teslą przez aplikaję.
Zasięg na pewno jest ok, bo wszystkie sieci mają u mnie dobry zasięg. Dodatkowo samochód parkuję na razie na zewnątrz. Ten problem pojawia się nie zależnie od lokalizacji samochodu.
Komunikacja z samochodem czasami się pojawia a czasami jej nie ma. Dzisiaj próbowałem rano się połączyć chyba z 10 razy i nigdy mi się nie udało. A przymrozek i chciałem odszronić szyby.
Ten problem nie jest też zależny od tego czy jest auto jest podpięte pod ładowarkę czy nie.
Czy ktoś jeszcze ma takie problemy?

krzyss

Pionier e-mobilności
Zasięg na pewno jest ok, bo wszystkie sieci mają u mnie dobry zasięg. Dodatkowo samochód parkuję na razie na zewnątrz. Ten problem pojawia się nie zależnie od lokalizacji samochodu.
Komunikacja z samochodem czasami się pojawia a czasami jej nie ma. Dzisiaj próbowałem rano się połączyć chyba z 10 razy i nigdy mi się nie udało. A przymrozek i chciałem odszronić szyby.
Ten problem nie jest też zależny od tego czy jest auto jest podpięte pod ładowarkę czy nie.
Zrob restart w aucie, czasem dwa razy.
Tesla ma podlaczenie do netu po wifi czy wbudowane lte ?

grregg

Fachowiec
Zrob restart w aucie, czasem dwa razy.
Tesla ma podlaczenie do netu po wifi czy wbudowane lte ?

Łączę się po LTE.
Restart oczywiście zrobię. Tylko u mnie ten problem braku łączności występuje co jakiś czas i ustępuje co jakiś czas. Np. z rana nie mogłem się połączyć pomimo chyba z 10 prób, później miałem małą przejażdżkę do sklepu i teraz mogę się połączyć ponownie. Mam tak prawie codziennie przy czym czasami mogę z rana się połączyć bez problemu a wieczorem już nie, a czasami odwrotnie.
Na pewno to nie jest problem słabe zasięgu LTE, bo wszystkie sieci mam prawie na full. Auto parkuje też w innych miejscach i brak komunikacji też się pojawia.

jgal

Posiadacz elektryka
Ubij też aplikacje całkowicie w telefonie i uruchom ponownie, u mnie prawie zawsze pomaga. Ogólnie ja mam wrażenie że te problemy to najczęściej wina aplikacji a nie auta

grregg

Fachowiec
Ubij też aplikacje całkowicie w telefonie i uruchom ponownie, u mnie prawie zawsze pomaga. Ogólnie ja mam wrażenie że te problemy to najczęściej wina aplikacji a nie auta
Też tak zawsze robię i raz na jakiś czas pomga. Ale nie wiem czy to nie był przypadek.

daniel

Señor Meme Officer
Też tak zawsze robię i raz na jakiś czas pomga. Ale nie wiem czy to nie był przypadek.
Kiedyś miałem tak, że jak byłem na swoim wifi to się łączył i łączył... a po przejściu na dane mobilne jak ręką odjął. Nie wiem czy to była kwestia rozłączenia i połączenia, czy sieć wifi coś mi blokowała, ale wiele razy mi to działało. Teraz już mieszkam gdzie indziej i nie mam tego jak testować, ale problemów też nie ma w nowym miejscu.

danielm

Pionier e-mobilności
Kiedyś miałem tak, że jak byłem na swoim wifi to się łączył i łączył... a po przejściu na dane mobilne jak ręką odjął. Nie wiem czy to była kwestia rozłączenia i połączenia, czy sieć wifi coś mi blokowała, ale wiele razy mi to działało. Teraz już mieszkam gdzie indziej i nie mam tego jak testować, ale problemów też nie ma w nowym miejscu.
mam w garażu router lte z którym tesla łączy się po wifi i ... wtedy nie działa otwieranie bramy homelinkiem :) jak wyłacze router i auto połączy się ze swoim lte to homelink działa normalnie
włącz i wyłącz tryb samolotowy.

elektryk

Pionier e-mobilności
U mnie czasami się tak dzieje, że apka jakby nie mogła się połączyć - ubicie zawsze pomaga.