Tesla sama się otworzyła w trakcie postoju

Nemezis

Nowy na Forum
Po 5,5 h od zaparkowania dostałam powiadomienie z aplikacji, że otwarty jest bagażnik- tylna klapa czy jak to zwał w Tesli. Okazało się, że auto odblokowało drzwi i otworzyło wszystkie okna. Szalejąca akurat burza i mokre wnętrze to tylko niewielki dodatek do atrakcji. Zgłoszone do serwisu przez aplikację, nie doczekałam się jeszcze odpowiedzi, nagabywałam telefonicznie- sugestia, że … na pewno się nie powtórzy. Ale czy rzeczywiście? Spotkaliście się z taką sytuacją?

Ratt

Posiadacz elektryka
Po 5,5 h od zaparkowania dostałam powiadomienie z aplikacji, że otwarty jest bagażnik- tylna klapa czy jak to zwał w Tesli. Okazało się, że auto odblokowało drzwi i otworzyło wszystkie okna. Szalejąca akurat burza i mokre wnętrze to tylko niewielki dodatek do atrakcji. Zgłoszone do serwisu przez aplikację, nie doczekałam się jeszcze odpowiedzi, nagabywałam telefonicznie- sugestia, że … na pewno się nie powtórzy. Ale czy rzeczywiście? Spotkaliście się z taką sytuacją?
Nie.

6a8

Posiadacz elektryka
Bagażnik, i jeszcze szyby - nie. Masz jakieś oprogramowanie monitorujące ( Teslafi, Teslamate, ... ) ?
Albo atak na Twój telefon ?

Nemezis

Nowy na Forum
Bagażnik, i jeszcze szyby - nie. Masz jakieś oprogramowanie monitorujące ( Teslafi, Teslamate, ... ) ?
Albo atak na Twój telefon ?
Mam tylko aplikację tesli. Ataku na telefon nie jestem w stanie wykluczyć w 100% ale nic z innymi aplikacjami się nie działo.

Michal

Moderator
Nigdy nie słyszałem nawet o opcji żeby auto otworzyło bagażnik i okna na raz Chyba tylko przy pokazie świateł.

Nemezis

Nowy na Forum
Nigdy nie słyszałem nawet o opcji żeby auto otworzyło bagażnik i okna na raz Chyba tylko przy pokazie świateł.
Na forach anglojęzycznych znalazłam opisy nawracającego problemu samoczynnie otwierającej się tylnej klapy. Ale faktycznie nie było wzmianki, żeby auto postanowiło się globalnie „przewietrzyć”. Zastanawiam się czy nawałnica miała jakiś wpływ. Problem pojawił się w trakcie burzy z ulewą.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Może trochę więcej danych, np. rok produkcji, czy nowy/używany.
Jaki telefon(android/iphone) która wersja softu w aucie i jaka wersja aplikacji Tesli?
Czy używasz widgetów na telefonie.

Szansa na taką sytuację jest bardzo mała ALE może jest to pierwszy taki przypadek.

Nemezis

Nowy na Forum
Może trochę więcej danych, np. rok produkcji, czy nowy/używany.
Jaki telefon(android/iphone) która wersja softu w aucie i jaka wersja aplikacji Tesli?
Czy używasz widgetów na telefonie.

Szansa na taką sytuację jest bardzo mała ALE może jest to pierwszy taki przypadek.
Tesla y performance kupiona nowa w marcu ub roku. iPhone. Wersja 2024.26.7 najnowsza aktualizacja instalowana już po incydencie. Tak.

Michal

Moderator
Masz jakieś widgety Tesli z takimi opcjami jak wietrzenie i otwieranie bagażnika na ekranie? Możliwe, że w kieszeni otworzyłeś auto?

Nemezis

Nowy na Forum
Masz jakieś widgety Tesli z takimi opcjami jak wietrzenie i otwieranie bagażnika na ekranie? Możliwe, że w kieszeni otworzyłeś auto?
Nie mam widgetow tesli. Nie możliwe, moj iphon nie odblokuje się w kieszeni, jest zablokowany i wymaga wpisania hasla