Tesla sama się otworzyła w trakcie postoju

zibizz1

Pionier e-mobilności
W zeszłym tygodniu otworzył mi się bagażnik.(pierwsza sytuacja od 2 lat) Dostalem powiadomienia i inna osoba powiedziała że miałem otwartą i kliknela przycisk żeby się zamknął bagażnik.
Próbowałem znaleźć przyczynę i nie udało mi się. Ja podejrzewam jeden z portali typu teslametry.com Nie wiem czy w Tesli jest jakis log dostępny dla użytkownika na temat tego jaki connector wysłał jaka komendę.

.Kropek.

Zadomawiam się
Dla użytkownika nie (chyba), serwis ma logi ale wymaga dokładnego czasu zdarzenia bo na godzinę Tesla podobno loguje tysiące wierszy więc dokładność co do sekundy najlepiej. Wtedy ktoś z centrali sprawdza logi, przekazuje do serwisu info jeśli coś znalazł co wymaga fizycznej naprawy. Ja tak miałem z czujnikiem przechyłu znajdujących się w światłach na podsufitce który odpalał alarm x razy z rzędu na postoju.

Bronek

Pionier e-mobilności
Ja miałem kiedyś w Tm3 otwarcie , tylko tam nie było jeszcze elektryki . Wtedy byłem w Teslascoupe i też podejrzewałem jakieś zewnetrzne przekłamanie.
Olałem ich. Teraz jest bezpieczniej

Na wszelki wypadek wywalilem wszelkie ikony otwierajace z ekranu głównego aplikacji. Raczej to bym podejrzewał gdyby mi się coś otworzyło

piotrazz

Posiadacz elektryka
A jest coś w logach? Alerty ewentualnie w Service mode alerty? Może tam będzie coś więcej.

Bardzo ciekawy temat.Jak pisał wyżej kolega również znalazłem info o otwartej klapie ale nie całym samochodzie wydaję się to poważnym problemem i mimo że była burza -prawdopodobnie jakieś wyładowania miały na to wpływ to nie zmienia faktu że nie powinna taka sytuacja mieć miejsca pozdro;)

Michal

Moderator