Tesla Semi "wkrotce" w Europie

pmlody

Pionier e-mobilności

miv

Posiadacz elektryka
Nawiasem mówiąc niedawno się dowiedziałem, że Tesla jeszcze nie produkuje Semi masowo, tylko jakieś krótkie serie. Wcześniej myślałem, że tłuką tego na potęgę i cała Pepsi jest tym rozwożona w USA.

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
W tym roku ma ruszyć fabryka Semi. Sądzę, że najwcześniej za rok-dwa będzie można je spotkać na europejskich drogach

...ale transport obsługujący GigaBerlin może mógłby częściowo przejść na Semi jeszcze w 2025

Last edited:

qb4hkm

Pionier e-mobilności
Nie będzie. Polscy truckerzy się wypowiedzieli, że to gówno i nie będą tym jeździć ;)
Dzwonię do Elona, niech wstrzyma rekrutację do momentu aż nie wykminią jak oszczędności spuszczać.

Mam znajomego który wozi sypkie materiały. Zatrudniał kierowcę, przyszedł, rozmowa kwalifikacyjna poszła dobrze a on na koniec z tekstem: "Szef się nie będzie czepiał że tygodniowo X litrów paliwa(nie pomnę ile, ale coś między 20-50) będzie brakować?"

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Mam znajomego który wozi sypkie materiały. Zatrudniał kierowcę, przyszedł, rozmowa kwalifikacyjna poszła dobrze a on na koniec z tekstem: "Szef się nie będzie czepiał że tygodniowo X litrów paliwa(nie pomnę ile, ale coś między 20-50) będzie brakować?"
FSD będzie podkradać kWh na rozmyślania o elektrycznych owcach

pmlody

Pionier e-mobilności
Dzwonię do Elona, niech wstrzyma rekrutację do momentu aż nie wykminią jak oszczędności spuszczać.
Jak to jak? Do wiaderka prądu nabierze i zawiezie do domu :)