Tesla usuwa czujniki ultradźwiękowe z samochodów i zastępuje je fragmentem kodu FSD

Zychu02

Zadomawiam się
Jeszcze chcialem podpytać, bo ze nie park assist nie dziala to wiadomo, a monitorowanie martego pola podczas jazdy ? sa jakies sygnaly dzwiekowe, tudziedz na tablecie sie cos pojawia ?

Antek_amb

Nowy na Forum
Jeszcze chcialem podpytać, bo ze nie park assist nie dziala to wiadomo, a monitorowanie martego pola podczas jazdy ? sa jakies sygnaly dzwiekowe, tudziedz na tablecie sie cos pojawia ?
Przy wrzuceniu migacza pokazuje obraz z kamery na błotniku, nie wiem czy i to chodzi

pmlody

Pionier e-mobilności
Monitorowanie działa tak, że jak wrzucisz migacz i zaczynasz zjeżdżać, a coś na pasie obok jest za blisko to się podświetli na czerwono, zarówno linia jak i to coś.

Michal

Moderator
Martwe pole powinno być sygnalizowane bez migacza, jakąś lampką w lusterku lub na wyświetlaczu.
Dlaczego tak "powinno być"? Moim zdaniem obecna funkcjonalność po włączeniu kierunkowskazu jest ok. Wystarczy włączać kierunkowskaz - to nie BMW - tutaj działają ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie zawsze lampka jest dobra, czasem jest za bardzo z boku jak gdyby poza polem widzenia.
Zagrożenia z obu stron widać na ekranie. Spróbujcie zajechać komuś drogę, bedzie reakcja. Można to testowo zrobić. Owszem jak ktoś się uprze to przełamie protesty auta.

aadamuss

Posiadacz elektryka
Powinno być/miło jakby było/ wolałbym - lampka w lusterku informuje Cię, że coś nadjechało z tyłu czego ja nie widzę i mam o tym info np. przy pasach dojazdowych nie uruchamiam kierunku bo nie skręcam ale mam info, że coś tam jedzie. Wiem też, że wszystko powinienem widzieć szybciej niż czujnik :)

daniel

Señor Meme Officer
Powinno być/miło jakby było/ wolałbym - lampka w lusterku informuje Cię, że coś nadjechało z tyłu czego ja nie widzę i mam o tym info np. przy pasach dojazdowych nie uruchamiam kierunku bo nie skręcam ale mam info, że coś tam jedzie. Wiem też, że wszystko powinienem widzieć szybciej niż czujnik :)
A nie ma tego na wizualizacji? Na przykład tutaj od 13:00. Moim zdaniem lampka w lusterku nic nie pomaga, bo i tak patrzysz w lusterko. Nie rozumiem tego systemu.