Tesla wall 3 gen

eimi

Pionier e-mobilności
Zaczniesz wolniej ladowac wiecej strat bedziesz mial na samym ladowaniu. Szkoda kombinowac
Nie chcę ładować wolniej, tylko później zaczynać. Na codzien trzymam przedział 30-55 % więc ładuje max 2 godziny. Najlepiej żeby sam dobierał godzinę rozpoczęcia

krzyss

Pionier e-mobilności
Tak sie nie da, bo ladowarka nie zna stanu naladowania akumulatora.
Mozesz sam sobie zmieniac w apce albo zmienic ladowarke,

daniel

Señor Meme Officer
Nie chcę ładować wolniej, tylko później zaczynać. Na codzien trzymam przedział 30-55 % więc ładuje max 2 godziny. Najlepiej żeby sam dobierał godzinę rozpoczęcia
Tak sie nie da, bo ladowarka nie zna stanu naladowania akumulatora.
Mozesz sam sobie zmieniac w apce albo zmienic ladowarke,
Przepraszam panowie, ale czy nie wystarczy odznaczyć "Zacznij ładowanie o..."?
Ja mam tak ustawione i jeśli się podłączę na noc to się ładuje powiedzmy od 3 do 6.

eimi

Pionier e-mobilności
Ja mam tak ustawione i jeśli się podłączę na noc to się ładuje powiedzmy od 3 do 6.
Pokaż jak masz skonfigurowane.
I automatycznie zaczyna o różnej godzinie (w zależności od poziomu aktualnego ładowania) tak żeby skończyć do 6.00?

daniel

Señor Meme Officer
Dzięki, przetestuje! Jak wepniesz ładowarkę to nie startuje ładowania od razu?
Nie, ale opcjonalnie możesz wystartować z telefonu. Kiedyś ustawiałem to w Wallboksie, ale to było upierdliwe. Nowy harmonogram dla samochodu to jest to o co chodziło.

krzyss

Pionier e-mobilności
W 3h nie naladuje do pelna…

eimi

Pionier e-mobilności
W 3h nie naladuje do pelna…
Nadal nie rozumiesz. Zależy przy jakim poziomie naładowania się podłączy. Pomysł jest taki że zacznie ładowanie z takim wyprzedzeniem żeby do 6 naładować do założonego poziomu. Godzina startu ładowania będzie różna w zależności jaki aktualny jest poziom akumulatora. I samochód ten start sobie sam wylicza.

daniel

Señor Meme Officer
Nadal nie rozumiesz. Zależy przy jakim poziomie naładowania się podłączy. Pomysł jest taki że zacznie ładowanie z takim wyprzedzeniem żeby do 6 naładować do założonego poziomu. Godzina startu ładowania będzie różna w zależności jaki aktualny jest poziom akumulatora. I samochód ten start sobie sam wylicza.
Jest ryzyko, że zaczniesz się ładować przed 22 jeśli będziesz miał pustą baterię, a ustawisz ograniczenie prądu 5A. Ja tak robię jeśli się ładuje z fotowoltaiki i muszę pamiętać, żeby zmienić na 16A jeśli planuję ładowanie w nocy.