Tesla Warszawa to dno..../..Zmieniam na Tesla Warszawa poprawcie się a będzie SUPER

nyknow

Fachowiec
nie ma szansy bo z usa już do nas samochody nie docierają, tylko z chin
nie no rozumiem, że teraz nie ma szansy żeby z USA auto dotarło ale z tego co czytam to lepiej sprawdzić to auto jakos przy odbiorze (nie wiem do końca jak.....jakaś checklistę chyba sobie zrobic trzeba)..... a bo to lakier albo coś tam nie dopasowane itd.

ELuk

Pionier e-mobilności
Ja nic specjalnie nie sprawdzałem. Trochę miałem nierówno drzwi spasowane, to mi znajomy lakiernik wyregulował.
Wolałem cieszyć się jazdą niż stresować szukaniem patologii w aucie.
Ale ja, jak na auto z USA to miałem chyba wyjątkowy egzemplarz. 👍
Teraz te MIC to są chyba tip-top.

gim-kg

Pionier e-mobilności
I te z Freemont są poskręcane po amerykańsku, byle jak bo u nich na to się nie patrzy. A te z Chin są bliskie perfekcji, co potwierdzam bo uczestniczyłem w odbiorze Y I nie byłem się w stanie do niczego przyczepić. Połaziłem też po placu i żadna 3 nie miała żadnej niedoróbki jak moja przy odbiorze.
A jak z klamkami w tylnich drzwiach MIC?

gim-kg

Pionier e-mobilności
nie no rozumiem, że teraz nie ma szansy żeby z USA auto dotarło ale z tego co czytam to lepiej sprawdzić to auto jakos przy odbiorze (nie wiem do końca jak.....jakaś checklistę chyba sobie zrobic trzeba)..... a bo to lakier albo coś tam nie dopasowane itd.
Checklista jest gotowa tutaj na elektrowozie, trzeba tylko pobrać.

cooler

Pionier e-mobilności
A jak z klamkami w tylnich drzwiach MIC?
Nie były idealnie zlicowane na równo, delikatnie do środka, ale i tak były super w stosunku do pozapadanych klamek u mnie. No ale zgłosiłem i już jest lepiej.

MarcinW

Zadomawiam się
Moze skonczyli wydawac samochody to na maile odpowiadaja:) reszta wydan na poczatku lutego
Cześć. Ja się dziś umawiałem na wydanie mojego Modelu 3 LR i jestem umówiony na poniedziałek 20.12. Więc auta normalnie są cały czas wydawane. Zamawiałem auto w połowie lipca 2021.

Bartosz

Pionier e-mobilności
Teraz te MIC to są chyba tip-top.
Na tip-top na pewno nie są, ponieważ założenie na to nie pozwalają. Tesla produkuje auta i nie przeprowadza kontroli jakości, a nie ma szans, aby podczas producji nie wystąpiły błędy. Niemniej tak ten proces ma wyglądać, to klient ma zgłaszać uwagi po odbiorze. Na niemieckim forum gość odbierał niedawno auto z Chin i serwisant przy nim biegał z polerką i usuwał wady lakiernicze :) Skończyło się dobrze, wad było mało, chyba trzy, zostały usunięte, a klient był zadowolony.

krzyss

Pionier e-mobilności
Cześć. Ja się dziś umawiałem na wydanie mojego Modelu 3 LR i jestem umówiony na poniedziałek 20.12. Więc auta normalnie są cały czas wydawane. Zamawiałem auto w połowie lipca 2021.
To powodzenia i daj znac jak wrazenia !

Najnowsze dyskusje