Tesla X kupilibyście jeszcze raz?

Bronek

Pionier e-mobilności
Nowego nie kupię, ale zaczynam szukać powoli używanego z salonu tesli, znalazłem dwie sztuki jakie mnie interesują jedna w DE druga w FR i kombinuje se jak ogarnąć leasing.
Nowe w sensie po lifcie ?.

Hue Zarri

Posiadacz elektryka
Tak, chociaż tego ze stocku też pewnie nie, 530k PLN za 7os wersje, myśle że w tych pieniądzach już można mocno wybierać. Chociaż wciąż siec SuC mnie trzyma bardziej przy tej marce niż technologia w autach. Mam na liscie 2 sztuki z rocznika '23 za 370k PLN brutto. To jest już cena bliższa prawdziwej wartości tego auta. Poczekam jeszcze do wiosny '26 i pewnie już się pojawią roczniki '24 w podobnej cenie to i zdecyduje sie na zakup,

Lift nic szczególnego nie wprowadził. Jednyną rzeczą która mnie interesuje to ta przestrzeń w 3cim rzędzie, ale nigdzie nie moge znaleźć filmików z testów więc cięzko powiedzieć co to za różnica, 2cm czy 10cm.

Bronek

Pionier e-mobilności
Wbrew pozorom zmian troche jest.
Na 5+ m długości auta ,szału nie będzie, gdy jeszcze ma zostać odrobinę bagażnika .

Mam jakies pojęcie bo 6 miejsc co prawda , ale daje to jakiś obraz . I akurat w 6cio miejscowej wersji to gdy siedzi jeden z tylu, to ma bardzo wygodnie , gdyż może wyciągnąć nogi do samego wyświetlacza .
Mogę potestowac ale nie wiem jak jest środkowa kanapa jest ustawiona w wer.7 , bo u mnie dwa środkowe są mobilne .

zibizz1

Pionier e-mobilności
@Hue Zarri
Tylko to znalazłem:
https://www.reddit.com/r/TeslaLounge/comments/1ld1xje
Jakoś mniej więcej w Q2 2023 doszły chyba matrixy. Najtańsze Xy były w PL dostepne we wrześniu 2023(510k za Plaid) i były to pewnie auta z Q1/Q2 2023. Polecam kremowy/biały środek. Wersja 6 osobowa super jeśli się jeździ często w 6osób i słaba jeśli bardzo rzadko potrzebujemy 3 rzędu.